Γι΄αυτό δεν περνούν τα λεωφορεία! Πού πήγαν οι οδηγοί!

Την απάντηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις των αστικών λεωφορείων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, στην καρδιά του καλοκαιριού, έδωσε ο έλεγχος του υπουργείου Μεταφορών.

Σε υγειονομικό έλεγχο στην ΟΣΥ που πραγματοποίησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια!

Παράλληλα, το υπουργείο για την αποκατάσταση της πολύωρης αναμονής στις στάσεις, επαναφέρει στην ΟΣΥ 30 οδηγούς και υπαλλήλους, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, και μετά από μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο, δρομολογεί μια σειρά ενεργειών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχους εισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία Αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Επίσης, το υπουργείο έδωσε κατεύθυνση στον ΟΑΣΑ για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πηγή::makeleio.gr