Ο Παντελής Βούλγαρης ετοιμάζει σπουδαία πράγματα για το καλοκαίρι στην Ανδρο!

«60 χρόνια ασχολούμαι με την τέχνη και δεν σκέφτηκα λεπτό να αλλάξω ρότα» λέει χαμογελώντας ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Παντελής Βούλγαρης που για 5η χρονιά υπογράφει ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου.

Θεσμός πλέον στις Κυκλάδες, ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου που βρίσκεται στη χώρα, ανάμεσα στο νεοκλασικό Δημαρχιακό Μέγαρο (κτίριο Βούλγαρη) και το Λύκειο, ένα υπέροχο θέατρο χωρητικότητας 870 θέσεων. «Περιμένω τη στιγμή» λέει ο Παντελής Βούλγαρης, «εκεί που σβήνει το φως του ήλιου, ανάβουν τα φανάρια της Ανδρου και πέφτει η σιωπή των θεατών, για να ξεκινήσει η παράσταση και τα συναισθήματα».

Ενα φεστιβάλ με συναυλίες και βασικό κορμό το θέατρο, αναφέρει ο Παντελής Βούλγαρης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Οι παραστάσεις ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ολοκληρώνονται προς το τέλος Αυγούστου.

«Εκεί που σβήνει το φως του ήλιου, ανάβουν τα φανάρια της Ανδρου και πέφτει η σιωπή των θεατών, για να ξεκινήσει η παράσταση και τα συναισθήματα» λέει ο Παντελής Βούλγαρης

Στα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του έχουν παρουσιαστεί σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Ελληνικής και κλασικής μουσικής αλλά και τοπικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική αλλά και θεατρικές σκηνές, χορευτικά συγκροτήματα της Άνδρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάζει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, αξιόλογες συναυλίες κλασικής μουσικής, τζαζ και χορού. Βασικός κορμός του Φεστιβάλ κάθε χρόνο είναι οι θεατρικές παραστάσεις.

«Ενα φεστιβάλ στα χρόνια της έντασης και της αμφισβήτησης»

«Αργά το απόγευμα, για άλλη μία φορά, να συναντηθούμε στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας περιμένοντας να αρχίζουν να σβήνουν τα φώτα, να αφήσουμε στη μέση μία φιλική κουβέντα για να ακούσουμε το ρυθμό της καρδιάς μας να συναντάει τις πρώτες στιγμές της νυχτερινής εμπειρίας.

Αφορμή το θέατρο, η μουσική, ο χορός και το δικαίωμα στο χειροκρότημα που το αξίζουν οι καλλιτέχνες που μας επισκέπτονται. Ας νιώσουμε περήφανοι γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει στα χρόνια της έντασης και της αμφισβήτησης» καταλήγει ο Παντελής Βουλγαρης και μάς καλεί για 5ο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Ανδρου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με μία ματιά

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παράσταση «Ύψωμα 731» από το Θέατρο Πορεία και τον Αρη Μπινιάρη. Την παράσταση «Οιδίπους Τύρρανος» του Σοφοκλή από τα Αθηναϊκά Θέατρα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Οιδίποδα και την Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. «Θεογονία» του Ησίοδου από το Patari Project. «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση από το θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Συναυλία του Γιάννη Πάριου, αλλά και της Ελένης Βιτάλη. Πάρων και ο Νίκος Κυπουργός με την ορχήστρα των Κυκλάδων και κάπως έτσι, σύμφωνα με τον Παντελή Βούλγαρη θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες και συμπαραγωγές με άλλα νησιά των Κυκλάδων.
Προορισμός Πολιτισμού η Ανδρος

Η Ανδρος αποτελεί πλέον καλοκαιρινό προορισμό για τους φίλους των τεχνών, έστω και ένα Σαββατοκύριακό, μιας και οι επιλογές είναι πολλές. Εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου, πραγματοποιείται στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή έκθεση αφιέρωμα στον Ντίκο Βυζάντιο.

Παράλληλα το Ιδρυμα Κυδωνιαίως αφιερώνει το καλοκαίρι του 2019 στον Γιάννη Τσαρούχη, ενώ υπάρχει και η κινηματογραφική λέσχη του νησιού με καθημερινές προβολές και αφιερώματα.

Χορηγός επικοινωνίας του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδρου είναι το iefimerida.gr

Πηγή: iefimerida.gr