Δές ποιές ασκήσεις μειώνουν το άγχος

Το άγχος μπορεί να γίνει αισθητό σε όλο σου το σώμα εκτός το ό,τι επηρεάζει τον εγκέφαλό σου. Θυμός,νεύρα, εξάντληση, διακυμάνσεις διάθεσης, αϋπνία, κακή διατροφή, κρίσεις πανικού είναι τρόποι που μπορεί να εκδηλωθεί το άνχος.Για να μειώσεις το στρες μπορείς υπάρχουν δύο τρόποι: διαχείριση άγχους και αύξηση των ενδορφινών στον εγκέφαλο για να αντισταθμίσει τα συναισθήματα που σου επιφέρει το άγχος (ψυχοεκπαίδευση)

Η άσκηση είναι μια μεγάλη διέξοδος για το άγχος. Ενεργοποιεί το ενδοκρινικό και νευρικό σύστημα, αυξάνει την έκκριση των ενδορφινών που αποτελούν το φυσικό αναλγητικό του οργανισμού και της επινεφρίνης-φυσικό διεγερτικό του οργανισμού-, καθώς μειώνει και την αίσθηση βαρεμάρας και ανίας καθώς επίσης την ανησυχία και  το στρες. Ο εγκέφαλός σου αρχίζει να αισθάνεται πιο ξεκάθαρος καθώς αυξάνονται οι ενδορφίνες, ενεργοποιημένος και σε εγρήγορση. Αυτά όλα σου επιτρέπουν να διαχειριστείς τα συναισθήματα που σου προκαλεί το άγχος,

Αυτές είναι οι ασκήσεις  που μειώνουν το άγχος, εκτός από τη γιόγκα. 

1 Βάρη

Σχετική εικόνα

Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στα επίπεδα άγχους και της διάθεσης είναι η προπόνηση δύναμης. Ακριβώς όπως κάθε τύπος άσκησης, η οποία προωθεί την παραγωγή καλών ορμονών, με τα βάρη να σου προσφέρουν την ικανοποίηση όταν πιέζεις τον εαυτό σου και βλέπεις να έχεις αποτελέσματα.

2 Πολεμικές τέχνες

Η εκμάθηση των τεχνικών στις πολεμικές τέχνες είναι χρήσιμη γιατί κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο και μακριά από τους παράγοντες που σου προκαλούν άγχος.Οιπολεμικές τέχνες σου μαθαίνουν αυτοπειθαρχία και αυτοάμυνααλλά παράλληλα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν φόρμα, να απαλλαγούν από το άγχος, να απελευθερώσουν ενέργεια .

3 Αερόβια

Στις Aερόβιες δραστηριότητες όπως τρέξιμο, cardio ή χορός αυξάνεται ο  καρδιακός ρυθμός. Όταν ο καρδιακός σου ρυθμός αυξάνεται, το  σώμα απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που ευθύνονται για την “καλή διάθεση” όπως είναι η σεροτονίνη και η νορεπινεφρίνη. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις καλύτερα σωματικά και διανοητικά. Οι προπονήσεις HIIT  είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις την προπόνηση γρήγορη και αποτελεσματική ώστε να μειώσεις το άγχος σου.

4 Kickboxing

Με το kickboxing βελτιώνεις την ισορροπία, γίνεται καύση θερμίδων και αύξηση της ευελιξίας.είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις το άγχος σου και να εκτονώσεις τα συναισθήματα τις έντασης και του θυμού χτυπώντας το σάκο.

5 Pilates

Αν και το Pilates θεωρείται αναερόβια άσκηση,αποτελεί antistres άσκηση και αυτό. Το πιλάτες δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ευελιξία τη δύναμη, και την αντοχή αλλά έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσει και το στρες.