Εσείς ξέρετε πού πρέπει να ρίξετε το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες...
Αν το τηγάνισμα είναι ένας συχνός τρόπος μαγειρέματος στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι ότι, έχεις έρθει πολλές φορές «αντιμέτωπη» με το εναπομείναν χρησιμοποιημένο λάδι στο τηγάνι.
Οι περισσότεροι το χύνουμε κατευθείαν στο νεροχύτη. Αποτέλεσμα; Να μολύνουμε χιλιάδες λίτρα νερού αφού τα χρησιμοποιημένα λάδια καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα σε ποτάμια ή λίμνες
Για αρχή, άφησε το λάδι να κρυώσει. Ύστερα βάλτο μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι, κλείσε το καλά και πέταξε το στον κάδο σκουπιδιών.
Επίσης, ενώ λέγεται ότι μπορείς να ξανατηγανίσεις με το ίδιο λάδι, αν θέλεις να μην διακινδυνεύσεις την υγεία σου, καλό είναι να μη το κάνεις πάνω από 3 φορές.