Φουντούκια: ο απόλυτος διατροφικός θυσαυρός...ξέρετε γιατί;

Τα φουντούκια απο τα προιστορικά χρόνια αποτελούσαν κομμάτι της διατροφής  των προγόνων μας ,καθώς το θεωρούσαν  ό,τι συντελούσε στην γονιμότητα.Στις μέρες μας έχει μπει στην λίστα των  superfoods καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα ενισχύοντας τον οργανισμό.Βοηθάει στην λειτουργία του εγκεφάλου και στης καρδιακές παθήσεις.

 Ποιά είναι τα οφέλη   

Απο τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από πολλές χρόνιες ασθένειες.

Βοηθάει σε ασθενείς με διαβήτη,γιατί η περιεκτικότιτα του σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα συντελεί στην διαχείρηση τις ασθένειας.

Ενισχύει στην υγεία του νευρικού συστήματος και στην μείωση κινδύνου για τους ηλικιωμένους εκφυλιστικών διαταραχών.Περιέχουν βιταμίνες Ε, Β1 και Β9, μαγγάνιο και τα υγιή λιπαρά οξέα που ε΄ναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου.

φουντούκια

Είναι αλήθεια ό,τι παχαίνουν;

Αυτό ουσιαστικά είναι ένας μύθος,αντίθετα η κατανάλωση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης μπορεί να βοηθήσει στο αδινάτισμα.Αυτό γίνετε γιατί η η βιταμίνη Β1 που διαθέτουν τα φουντούκια,διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία μεταβολισμού των υδατανθράκων σε γλυκόζη.Επίσεις δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμου, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αρα λοιπόν καταλαβαίνουμε ό,τι τα φουντούκια εκτός από πολύ νόστιμος ξηρός καρπός συμβάλουν και στο καλό της υγείας μας και στην διατήρηση ενός καλίγραμμου σώματος.

Και κάτι που ίσως δεν ξέρατε,ο λεπτός καφέ φλοιός που περιβάλει τα φουντούκια έχει 9 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από την μαύρη σοκολάτα.