Την ευκαιρία σε τολμηρούς να γυρίσουν τον κόσμο με όλα τα έξοδα πληρωμένα και σκοπό να ανακαλύψουν νέα φαγητά, δίνει βρετανική εταιρεία. Και αν αυτό ακούγεται ήδη κάπως γενναιόδωρο μάθε πως η αμοιβή είναι 66.000 δολάρια το χρόνο και επιπλέον 28 μέρες άδεια!
Αν τώρα η επαφή σου με το φαγητό είναι καλή, αν είσαι αυτός που θα τολμήσει να δοκιμάσει ό,τι του σερβίρουν και μετά να αποφασίσει αν του κάνει ή όχι, τότε μάλλον είσαι ο κατάλληλος ή η κατάλληλη για αυτή τη δουλειά.
Την ευκαιρία σε τολμηρούς να γυρίσουν τον κόσμο με όλα τα έξοδα πληρωμένα και σκοπό να ανακαλύψουν νέα φαγητά, δίνει βρετανική εταιρεία. Και αν αυτό ακούγεται ήδη κάπως γενναιόδωρο μάθε πως η αμοιβή είναι 66.000 δολάρια το χρόνο και επιπλέον 28 μέρες άδεια!
Αν τώρα η επαφή σου με το φαγητό είναι καλή, αν είσαι αυτός που θα τολμήσει να δοκιμάσει ό,τι του σερβίρουν και μετά να αποφασίσει αν του κάνει ή όχι, τότε μάλλον είσαι ο κατάλληλος ή η κατάλληλη για αυτή τη δουλειά.
Φυσικά και εσύ θα πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις, καθώς η εταιρεία ζητά προϋπηρεσία ως σεφ (και μάγειρας κάνει) ή γενικά στη βιομηχανία τροφίμου.
Ακόμα κι αν πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις, πριν την πρόσληψη θα περάσεις και από γευστικό τεστ έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι είσαι αυτό που θέλουν.
Θα πρέπει πάντως να γνωρίζεις ότι όσο δελεαστική κι αν ακούγεται σε πρώτη φάση αυτή η δουλειά, είναι επί της ουσίας ιδιαιτέρως απαιτητική και θα πρέπει να έχεις ειδικές γνώσεις και έναν ευαίσθητο ουρανίσκο.
Άλλωστε κανένας δεν θα σου αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της κουζίνας του οπότε θα πρέπει να φτάνεις στον προορισμό σου προετοιμασμένος: να γνωρίζεις τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στην περιοχή που ταξιδεύεις, τα αρωματικά φυτά αλλά και τις τεχνικές τους.
Να μπορείς με μια μπουκιά να καταλάβεις τι έχει - πιθανότατα- το πιάτο που σου έχουν σερβίρει.
Επίσης, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαιτέρως την στοματική σου υγιεινή, αλλά και την όσφρησή σου.
Η γεύση και η όσφρηση συνδέονται άμεσα, σε βαθμό που κάποιες τροφές να μην έχουν καν γεύση αλλά η μυρωδιά τους να είναι τόσο καλή που να γίνονται ανάρπαστες.