Πώς «ψάρευαν» στο Μετρό τις ανήλικες μαθήτριες ο ρόκερ και ο ζωγράφος

Ακόµα και στους συρµούς, αλλά και τους σταθµούς του µετρό «ψάρευαν» τα θύματά τους ο 67χρονος ρόκερ και ο 40χρονος ζωγράφος. Κατόπιν, τα έπειθαν ότι θα τα κάνουν διάσηµα, καθώς έχουν τα… µέσα να προωθούν µοντέλα.

Σε 10 περιπτώσεις οι ανήλικες πείστηκαν και µετέβησαν στα σπίτια τους για φωτογράφιση. Η έρευνα ξεκίνησε όταν µία από τις κοπέλες βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει όλα όσα έζησε στην Αστυνοµία.

Σύµφωνα µε την Αστυνοµία, οι δύο κατηγορούμενοι φωτογράφιζαν κορίτσια ηλικίας από 14 έως 17 ετών. Στο σπίτι του 40χρονου, όπως και στην οικία του 67χρονου, βρέθηκαν περίπου 1.000 φωτογραφίες ανηλίκων.

Οι αστυνοµικοί ερευνούν το κατά πόσο οι συλληφθέντες πουλούσαν το υλικό αυτό ή το κρατούσαν οι ίδιοι.

Ο 67χρονος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν γνωστός στον χώρο της ροκ µουσικής, είχε και «βοηθό» µία γυναίκα, η οποία επίσης προσέγγιζε κορίτσια και τα έπειθε ότι η ίδια και ο φίλος της µπορούσαν να τις κάνουν γνωστές, ούτως ώστε να κερδίσουν δόξα και χρήµα.

Ο ζωγράφος που συνελήφθη είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, είχε πάρει υποτροφίες, είχε επιµεληθεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ το 2008 είχε βραβευθεί για το έργο του.

newsbomb.gr