ΧΑΜΟΣ! - Βγαίνουν στους δρόμους για το σουβλάκι - Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά των αυξήσεων

Σάλος έχει προκληθεί στο Facebook για τις επικείμενες αυξήσεις στο σουβλάκι. Με σύνθημα «Όλα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 30 Απριλίου για να διαμαρτυρηθούν για τις προωθούμενες αυξήσεις στο σουβλάκι. Άλλοι 29.000 έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να πάνε.

Ήδη, η σελίδα του Facebook για το event με τίτλο «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ», βομβαρδίζεται με σχόλια χρηστών. Αν και προφανώς η σελίδα ξεκίνησε για πλάκα, κάποιοι προτείνουν κινητοποιήσεις αλλά και μποϊκοτάζ στο χοιρινό.

Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, που εκπροσωπώντας το υπό σύσταση σωματείο ψητοπωλών είπε ότι το κόστος των κρεάτων έχει αυξηθεί κατά 30%. Όπως ανέφερε, δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτή την αύξηση και πως πρέπει να γίνουν αυξήσεις κατά 15% στα σουβλάκια.

Με τις νέες τιμές, ένα σουβλάκι με γύρο χοιρινό θα κυμαίνεται από 2,5 έως 3 ευρώ στην Αττική, ενώ ένα καλαμάκι χοιρινό από 1,7 έως 2 ευρώ.