Βασίλης Μηλιώνης: Τομείς που ανακάμπτουν και προσφέρονται για επενδύσεις

Ο Βασίλης Μηλιώνης Έλληνας επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Filia Investment LTD αποκαλύπτει τους τομείς που ανακάμπτουν και είναι έτοιμοι για επενδύσεις.

Περιγράφει επίσης την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι συνετοί και προσεκτικοί στο πως να επενδύουν τα χρήματά τους. Παρά την παγκόσμια κατάσταση, ορισμένοι τομείς προσπαθούν να ανακτήσουν. Τα αποθέματα των ΗΠΑ αρχίζουν να ανακάμπτουν αργά μετά την πανδημία του Μάρτιου. Οι επενδυτές χρειάζονται συμβουλές στην προσπάθεια τους να βρουν τις καλύτερες επενδυτικές αγορές και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.

Ο Βασίλης Μηλιώνης δήλωσε: «Η Ασία έχει μια καλή προοπτική για επενδύσεις. Ορισμένες χώρες, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, ενδέχεται να παρουσιάσουν θετική αύξηση κερδών μετοχών φέτος. Οι περισσότεροι Ασιάτες επενδυτές είναι αισιόδοξοι για την επανέναρξη των αγορών ” Ένας από τους λόγους που κάνουν τους Ασιάτες επενδυτές αισιόδοξους είναι η ενδυνάμωση των ασιατικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχίσει για τους επόμενους 18 έως 24 μήνες. Ο Βασίλης Μηλιώνης εξήγησε: «Είναι επίσης μια καλή αρχή για να βρεις τις καλύτερες αγορές για επενδύσεις στην Ασία. Το Straits Times Index της Σιγκαπούρης είναι μια από τις καλύτερες αγορές. Έχει ένα καλό ιστορικό και εμπειρίες για να στηρίξει τους επενδυτές της στα πολλά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των επιδημιών. Η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊβάν και η Κίνα έχουν επίσης μια καλή προοπτική για επενδύσεις φέτος. “

Οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν δύο βασικούς τομείς, τα ομόλογα και τα ακίνητα. Τα ομόλογα είναι μια καλή επένδυση στην αγορά της Ασίας όπως φάνηκε από τη δημοσιονομική απάντηση της κυβέρνησης στην περίοδο της επιδημίας. Η ακίνητη περιουσία είναι ένας άλλος καλός επενδυτικός τομέας, αν και οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψη τους τους πιθανούς κινδύνους που η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας επιφυλάσσει. Ο αντίκτυπος της επιδημίας απασχολεί όλους τους τομείς της οικονομίας. Ορισμένες χώρες, όπως η Χιλή, η Κολομβία, η Νιγηρία και η Ρωσία, θα ωφεληθούν από την αγορά εμπορευμάτων. Οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψη τους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους στις χώρες αυτές πριν επενδύσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, «οι επενδυτές μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται για την επένδυση χρημάτων σε εταιρείες ή τομείς που επικεντρώνονται στο χαλκό, το αργό πετρέλαιο, την coke briquette. Από την άλλη πλευρά, η επένδυση σε κρατικό χρέος δεν είναι καλή επιλογή φέτος. ” Τα αποθέματα εξόρυξης χρυσού μπορεί να είναι μια καλή επενδυτική επιλογή, αν και έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 30% τα τελευταία δέκα χρόνια. Αντίθετα, η τιμή του χρυσού αυξάνεται περισσότερο από 40%.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα αποθέματα εξόρυξης χρυσού συχνά βασίζονται σε παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Η τιμή αυξάνεται σημαντικά κατά την αβεβαιότητα των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών. Σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, «Είναι καλύτερο να κρατάς μετρητά και να περιμένεις τη συνολική κατάσταση της αγοράς. Οι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα μπορούν να εξετάσουν τα αποθέματα εξόρυξης χρυσού. “

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη:

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Filia Investment LTD. Τα έργα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη πολυτελών διαμερισμάτων & ξενοδοχείων 5 αστέρων, τουριστικά καταλύματα πολυτελείας, τουριστικό συγκρότημα, τουριστικό χωριό και πολλά άλλα.