Βασίλης Μηλιώνης: Τα ακίνητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχουν υψηλή επενδυτική αξία

Στον οικονομικό κόσμο, οι επενδύσεις είναι κάτι παρόμοιο με ένα δίχτυ ασφαλείας. Υπάρχει πάντα μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση ενός ατόμου επιδεινώνεται. Εάν αυτό το άτομο έχει κάνει μια επένδυση, αυτή η κακή κατάσταση δεν θα επηρεάσει πάρα πολύ τη ζωή του. Οι επενδύσεις καθίστανται ακόμα πιο σημαντικές κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όταν το μέλλον είναι αβέβαιο σε κάποια σημεία. Χρησιμοποιώντας μια ασφαλή τύπου επένδυση, στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για την ιδιοκτησία, μπορεί κανείς να εξασφαλίσει το μέλλον του. Όσο για την τοποθεσία, θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Βασίλη Μηλιώνη, η Νοτιοανατολική Ευρώπη δείχνει ότι είναι το μέρος με μια πολύ υποσχόμενη ανάπτυξη σε αυτήν την επενδυτική κατηγορία.

Η φόρμουλα παραμένει η ίδια. Η ζήτηση για ακίνητα στο μέλλον θα αυξηθεί, ενώ η διαθεσιμότητα γης για την κατασκευή ενός κτηρίου θα μειωθεί. Επομένως, η κατοχή γης ή η οικοδόμηση γης θα είναι μια πολύ καλή αρχή για να «προετοιμάσετε» το μέλλον σας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει γίνει μία από τις περιοχές που θεωρείται ότι επηρεάζονται πολύ από αυτήν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν οι τιμές των προϊόντων ακινήτων σε αυτήν την περιοχή. Κοιτάζοντας και αξιολογώντας την κατάσταση, ο Βασίλης Μηλιώνης συνιστά στον αγοραστή ακινήτων να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Ενώ η τιμή του ακινήτου μειώνεται, ο επενδυτής μπορεί να αποκτήσει ένα ακίνητο υψηλής αξίας σε χαμηλότερη τιμή.

Με την αξία του ακινήτου να τείνει να αυξηθεί στο μέλλον ακολουθώντας τον παραπάνω τύπο, η αρχική χαμηλότερη τιμή θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο και στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Επιπλέον, ο Βασίλης Μηλιώνης είπε ότι η αγορά ακινήτων και η αξία τους θα αυξηθούν τελικά, τουλάχιστον έως το 2023. Την παρατήρηση αυτή την έκανε, εξετάζοντας τι προσπαθούν να κάνουν πολλές χώρες για να σώσουν την αγορά ακινήτων. Η κυβέρνηση αρχίζει να δίνει σημαντικά κίνητρα για την αγορά ακινήτων. Αυτό γίνεται με διάφορες μορφές μέτρων, από φορολογικά κίνητρα έως χρηματοδότηση για τη διαχείριση της επιχείρησης ακινήτων. Το πλέγμα αυτών των ενεργειών είναι πολύ καλό για να επενδύσεις σε ακίνητα.

Επί του παρόντος, η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αρχίζει να ανακάμπτει και δείχνει ένα σημάδι ότι είναι σε «καλό δρόμο» σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων. Αυτό είναι επίσης το σημάδι για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα να βιαστεί να πραγματοποιήσει το σχέδιό του. Βρείτε το προϊόν ακινήτου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και επενδύστε σε αυτό. Όπως επεσήμανε ο κ. Μηλιώνης, με τις χαμηλές τιμές να παραμένουν γύρω από την αξία των ακινήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα μπορούσε κάλλιστα αυτή να είναι μια καλή στιγμή για να ξοδέψετε κάποια χρήματα και να ξεκινήσετε επενδύσεις σε αυτήν την κατηγορία. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια αργότερα, όπου οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα έχει διαμορφωθεί μια καλή κατάσταση στην αγορά.