ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 50

Είναι γνωστό στους περισσότερους απο μας,ό,τι μετά την ηλικία των 50 πρέπει να δώσουμε έμφαση στις τροφές που έχουν ασβέστιο.Ομως αυτό δεν είναι αρκετό καθώς υπάρχουν και άλλες 5 τροφές πολύ βασικές που πρέπει να μπουν στο διαιτολόγιο μας αν έχουμε συμπληρώσει το 50 έτος τις ζωής μας.

1. Πλιγούρι

Σχετική εικόνα

Καθώς μεγαλώνουμε η καλή λειτουργία των εντέρων είναι  θέμα,βασική αιτία σ αυτό είναι και τα φάρμακα που επιδεινώνουν την κατάσταση.Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για να λειτουργίσει σωστα ο οργανισμός, αλλά κάτι που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι ό,τι οι αδιάλυτες φυτικές ίνες και ανάμεσά τους το πλιγούρι απ’ όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκεται στη υψηλότερη κλίμακα.Το κριθάρι έρχεται στην δεύτερη θέση. Προσοχή να θυμάστε ότι αν προσθέσετε στο δαιτολογιό σας τις αδιάλυτες φυτικές ίνες, θα πρέπει να αυξήσετε και την πρόσληψη των υγρών!

2. Πράσινες φακές

Σχετική εικόνα

Το πιο σημαντικό  με τις φακές είναι ό,τι εκτός,από την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε κάλιο.Τι σημαίνει αυτό; Το κάλιο εξουδετερώνει την επίδραση του νατρίου στο σώμα. Γιατί θέλουμε να εξουδετερωθεί η δράση του;΄...γιατι το νάτριο αναιβαζει την πίεση.Με άλλα λόγια το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.Τέλος οι φακές είναι πολύ χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη,οπότε ενδείκνυται για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

3. Ψάρια

Τα ψάρια παρέχουν  ωμέγα-3 λιπαρά τα μόνα από θαλάσσια βάση σε μορφή DHA και EPA. Και τα δύο  λιπαρά οξέα συμβάλουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και των τριγλυκεριδίων. Επιπλέον βοηθούν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ. Τέλος, όλα τα ψάρια έχουν λιγότερα λιπαρά οξέα και θερμίδες απ’ ό,τι τα άλλα κρέατα.

4. Αβοκάντο

Μισό αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο απ’ ό,τι μια ολόκληρη μπανάνα! Επιπλέον, το αβοκάντο είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων,φιλικών για την καρδιά.

5. Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα όπως και όλα τα φρούτα με πορφυρο χρώμα έχουν συνολικά το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών από όλα τα άλλα χρώματα. Ετσι μπορείτε να απολαύσετε δαμάσκηνα, βατόμουρα, μούρα, σταφύλια και πολλά άλλα.
Η υγιεινή διατροφή αλλά και ο τρόπος που έζησε κανείς όταν  ήταν νεότερος επειρεάζει την υγεία μας μετά τα 50 Παρολα αυτα δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να ζει υγιεινά.