Το στημένο παιχνίδι των υποκλοπών

Είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Η δημοσιογραφία 108 σίγουρα θα ήταν αντίστροφη αν δεν υπήρχε η δολοφονία Καραιβάζ,η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάταξη.

Σίγουρα μια χώρα που τα περισσότερα μέσα στρέφονται κατά της κυβερνήσεως και με προσωπικές επιθέσεις κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού μόνο για κρατική ανελευθερία τύπου δεν μπορείς να την κατηγορήσεις.

Και σίγουρα χωρίς την δολοφονία Καραιβάζ ,η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο και φυσικά χωρίς ευθύνη της κυβερνήσεως,η Ελλάδα θα φιγουράριζε στο top 10 της ελευθερίας τύπου.

Σε μια χώρα όπου ο καθένας δημοσιεύει ό,τι θέλει και όπως το  θέλει, χωρίς στοιχεία, δημιουργεί απλά ένα μικροκλίμα.Η προσδοκία είναι πολλά τέτοια μικροκλίματα επηρεάσουν και να διαμορφώσουν το ευρύτερο κλίμα των εκλογών.

Το κόλπο στήνεται πολύ απλά από αυτά τα αντικυβερνητικά κέντρα. Όπως είπε και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι,η απλότητα είναι η απόλυτη επιτήδευση.

Πάνω από 50 λογισμικά συνακροάσεων και υποκλοπών, κυκλοφορούν στην αγορά.

Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να στήσεις μια αντικυβερνητική ομάδα και μάλιστα να αποκτήσεις πολύ εύκολα ένα τέτοιο λογισμικό και να ξεκινήσεις τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Έπειτα επιστρατεύεις έναν τύπο σαν τον Βαξεβάνη να αναδείξει το θέμα.

Το ωραίο είναι ότι αυτός ο τύπος έχει στην  κατοχή του συνακροάσεις, μηνύματα και άλλα πολλά με έναν αόριστο ισχυρισμό ότι τα πήρε μέσα από το Μαξίμου.

Γίνεται λοιπόν όλο το νταβαντούρι ,διαρρέει και δυο-τρία μηνύματα ,στέλνει και μια-δυο συνακροάσεις υπουργών και συζύγων και διαμορφώνει μικροκλίμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Ο σκοπός επετεύχθη και τόνοι λάσπης διοχετεύονται προς χρήση από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Μέρος της λάσπης αυτής θα καταλήξει προς διοχέτευση σε αρκετά ξένα μέσα και κέντρα.

Βέβαια εδώ κάνουν ένα τραγικό λάθος, που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Υποτιμούν τον Ελληνικό λαό.

Έναν λαό που τράβηξε πολλά.

Έναν λαό που ωρίμασε μέσα από τα βάσανά του την τελευταία δεκαέτια.

Έναν λαό που θα δώσει ηχηρή απάντηση εκεί που είναι ο υπέρτατος κριτής και ρυθμιστής. Στην κάλπη.

Σωτήριος Γιάκης

Χειρούργος Οδοντίατρος | Πολιτευτής Νομού Θεσπρωτίας