Το νησί όπου σταματά ο χρόνος...Ικαρία

Η Ικαρία... ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τα πλέον ανεξερεύνητα.Το ιδανικό μέρος διακοπών για κάθε ηλικία,αφού ο επισκέπτης έχει την δυνατότιτα να ασχολιθεί με ποικιλία δραστηριοτήτων είτε σε σχέση με τη θάλασσα,την ευεξία,την αναρρίχηση, την πεζοπορία,σε απίστευτης ομορφιάς φυσικά τοπία.

Αποτελεί ένα από τα 5 μέρη του κόσμου που συγκαταλέγονται περιοχές με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής. Είναι νησί που θα βρεις και την ήσυχη ζωή και την έντονη τη χαλάρωτιτα και τη διασκέδαση.Η Ικαρία είναι ένα νησι που μπορει να επισκεφτεί  οποιοσδήποτε ανεξάρτητα απο την οικονομικη του κατάσταση καθώς υπάρχουν μαγαζιά και καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Η Ικαρία αγκαλιάζει τους επισκέπτες της όλο τον χρόνο και τους προσκαλεί να ζήσουν σαν τους ντόπιους!


Μια επίσκεψη στο νησί,θα σε πείσει ότι δεν είναι αρκετή για να το γνωρίσεις να το απολαύσεις και να το γλεντήσεις έτσι όπως του αρμόζει.Η Ικαρία  προσκαλεί τους επισκέπτες της όλες τις εποχές,να ταξιδέψουν ως εκεί και να ζήσουν όπως οι ντόπιοι.

Εκκλησίες & Μοναστήρια

Σε όλη το νησί, βρίσκουμε μικρά ξωκλήσια και διάσπαρτες εκκλησίες.Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε έγινε η  διάδοση του Χριστιανισμού στο νησί

Η διάδοση του Χριστιανισμού στο νησί δεν είναι γνωστή με ακρίβεια, παρόλα αυτά όμως, σύμφωνα με μελέτες, εκχριστιανίστηκε  τα πρώτα χρόνια διάδοσης της πίστης. Σήμερα η μητροπολιτική έδρα του νησιού βρίσκεται στη Σάμο.

Κερδίστε 2 νύχτες σε πανέμορφα ξενοδοχεία ekdromi gr,εδώ

Μνημεία

Ένα νησί γεμάτο ιστορία! Από άκρη σε άκρη θα συναντήσεις πλήθος μνημείων,αποτυπώνοντας όλη τη διαδρομή της Ικαρίας από τα βάθη των αιώνων.Αρχαίες πόλεις, φάροι, κάστρα,και πύργοι.

Φάρος του Κάβο Πάπα

Αποτελεί αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα των φάρων, είναι σημείο αναφοράς κατοίκους του νησιού και  για τους ναυτικούς και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, είναι συνδεδεμένος με τη ναυτική παράδοση της Ελλάδος και είναι σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς αλλά και για τους κατοίκους του νησιού της Ικαρίας

Παραλίες

Eξωτικές, ρομαντικές,απομονωμένες, πολυσύχναστες οι παραλίες της Ικαρίας είναι μοναδικές...Εξερευνίστε τις όλες!

Το νησί έχει παρα πολλές παραλίες οργανωμένες και  μη, με λεπτή άμμο ή βότσαλο πεντακάθαρα νερά, και ολογυρά τους ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.Σε όποια και να κολυμπήσετε είναι μαγεία!Εεναλλακτικές δραστηριότητες

Εναλλακτικές δραστηριότητες

Η Ικαρία προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες, για περιπάτους στη φύση, καταδύσεις, ποδηλατικές εξορμήσεις, motocross,Ιστιοπλοϊα,Καγιάκ,Ορειβασία,αναρρίχηση,ψάρεμα.

αλλά και σερφ. Αν είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αλλά και του βουνού....τότε η Ικαρία είναι ένα νησί  για δράση!

Το νησί ενδύκνειτε και για αναρρίχηση πάνω στους γρανιτένιους όγκους, ενώ θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη οι off-road διαδρομές.Πως θα φτάσεις στην Ικαρία:

  1.  Υπάρχουν δύο λιμάνια, στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο, τα οποία συνδέουν ακτοπλοϊκά το νησί με τον Πειραιά και τους καλοκαιρινούς μήνες με άλλα νησιά των Κυκλάδων,τη Σύρο, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Νάξο,τη Σάμο και με τους γειτονικούς Φούρνους.
  2.  Τα τελευταία χρόνια ταχύπλοα συνδέουν την Ικαρία και με τα Δωδεκάνησα,τη Πάτμο, τους Λειψούς την Κω,τη Λέρο.
  3. Υπάρχει αεροδρόμιο, που συνδέει το νησί με τακτικά δρομολόγια με την Αθήνα, και με τη Θεσσαλονίκη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.