Θρήνος στην κηδεία του 14χρονου

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η κηδεία του 14χρονου που έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Μάριο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, Κώστας και Ουρανία Ψύλλη καθώς και τα αδέρφια του Μάνθος και Άννα, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς και οι φίλοι του παιδιού που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο γεγονός.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε την Κυριακή των Βαΐων, όταν το παιδί έπαιζε με άλλους δυο συνομήλικούς του στην ταράτσα της 3όροφης πολυκατοικίας που διέμενε. Για κάποια στιγμή εκεί που ισορροπούσε στα κάγκελα, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, εξακολουθούν να διερευνώνται , αν και οι πληροφορίες σύμφωνα με φίλους του άτυχου Μάριου μιλούν για ελιγμούς οπου έκαναν τα παιδιά, τύπου παρκούρ.

Οι δυο φίλοι του πάγωσαν βλέποντας τον Μάριο να πέφτει στο κενό και αμέσως ενημέρωσαν τις οικογένειές τους αλλά ο θάνατος του Μάριου ήατν ακαριαίος.

O Mάριος ήταν μαθητής της τρίτης τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων και όλοι κάνουν λόγο για ένα αξιόλογο παιδί και πολύ καλό μαθητή.

Μάλιστα, ο 14χρονος, λίγο πριν από τη μοιραία πτώση, είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο Instagram ένα βιντεάκι, «ταγκάροντας» τους φίλους του και δείχνοντας πόσο διασκέδαζαν.

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του 14χρονου εξέδωσαν οι διδάσκοντες και οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου της πόλης: «Συγκλονισμένη είναι η σχολική μας κοινότητα, μαθητές και καθηγητές, για τον τραγικό θάνατο του Μάριου Ψύλλη, μαθητή της Γ’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μάριου. Τη Μ. Δευτέρα, 22-4-2019 και ώρα 17:30, μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου μας θα παραστούν σύσσωμοι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου για να αποχαιρετήσουν τον Μάριο».

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε επίσης το Σωματείο Καθαριστριών του Ν. Τρικάλων, καθώς η μητέρα του παιδιού είναι σχολική καθαρίστρια: «Το Σωματείο Καθαριστριών & Καθαριστών Ν.Τρικάλων εκφράζει τη βαθιά θλίψη του χωρίς να υπάρχουν λόγια παρηγοριάς στην Οικογένεια της συναδέλφου Σχολικής Καθαρίστριας Ουρανίας Ψύλλη για την απώλεια του γιού της Μάριου Ψύλλη που «έφυγε» τόσο νωρίς. Όλοι οι συνάδελφοι είναι συντετριμμένοι και συμπαρίστανται στο βαθύ πένθος της οικογένειας»