Tα καλύτερα χωριά της Ελλάδας! Ποιό θα επισκεφτείτε;

Σίγουρα η λίστα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη... Η Ελλάδα έχει τόσο όμορφα χωριά που είναι  άδικο να ξεχωρίσουμε ΜΟΝΟ κάποια από αυτά!

 Παρ' όλα αυτα, δείτε κάποια από αυτά τα χωριά στην Ελλάδα είναι μία καλή αρχή για ταξίδι!

ΣΥΡΡΑΚΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οι κοντινότερες πόλεις στο Συρράκο είναι τα Ιωάννινα και η Άρτα που απέχουν μία ώρα ορεινής διαδρομής.

Το Συρράκο είναι χωριό του νομού Ιωαννίνων.Είναι χτισμένο σε μία πλαγιά του όρους Λάκμος, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων. Το χωριό βρίσκεται πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια,και απέναντι του αντικρίζει τα Τζουμέρκα.

ΑΡΑΧΩΒΑ - ΛΕΙΒΑΔΙΑ
Ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας είναι η Αράχωβα χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Είναι δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της απόσταση από την Αθήνα (περίπου 160 χιλιόμετρα).

ΔΙΚΟΡΦΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το χωριό Δίκορφο είναι κτισμένο στην βορινή πλευρά του βουνού Μιτσικέλι και ονομάστικε έτσι καθώς βρίσκεται στα 1.000μ. ανάμεσα σε δύο λόφους. Την ιστορία του χωριού θα την δούμε στα μεγάλα πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα δρομάκια,στην βιβλιοθήκη και στις αυλόπορτες των σπιτιών.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
Η Μονεμβάσια είναι μια μικρή ιστορική πόλη στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου,του νομού Λακωνίας. Είναι γνωστή και ξεχωριστή από το μεσαιωνικό φρούριο, που βρίσκετε ουσιαστικά πάνω σε μια μικρή νησίδα, που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό μήκους 400 μέτρων.Πόλλες βυζαντινές εκκλησίες και οχειροματικές κατασκευές είναι τα διασωθέντα κτήρια του κάστρου τις Μονεμβάσιας.
Η Μονεμβάσια αποκαλείται και το «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή είναι ίδια σε μικρογραφία με τον βράχο του Γιβραλτάρ.
Να σημειώσουμε ό,τι ο τάφος του ποιητή Γιάννη Ρίτσου βρίσκεται εκεί καθώς καταγόταν από τη Μονεμβασιά.


ΔΙΛΟΦΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν Σωπετσέλι που στα σλάβικα και βλάχικα σημαίνει "τόπος με πολλά νερά".Το Δίλοφο βρίσκετε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων στις πλαγιές της Τύμφης είναι ορεινό χωριό του νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα ανήκει στα Ζαγοροχώρια. Σε απόσταση 32 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα θα τα δούμε μπροστα μας καθως η πρόσβαση στο χωρίο είναι ιδιαίτερα εύκολη, εκτός αν ξεχαστήτε να ακολουθήσετε τον παράδρομο που θα σας οδηγήσει εκεί.Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οπότε απαγορεύται  οποιοδήποτε νέο οικοδόμιμα παρά μόνο αναστηλώσεις  ενισχύοντας έτσι τον αναλλοίωτο χαρακτήρα του.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ Το Στολίδι της Θεσσαλίας!
Τα Αμπελάκια...ανήκουν στην Επαρχία Λάρισας του Νομού Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Βρίσκονται πέντε χιλιόμετρα από τα Ιερά στενά των Τεμπών.
Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους 'Κίσσαβος' και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τα Τέμπη.Κάνοντας μια βόλτα μέσα στο χωριό θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή παρατηρώντας τον πολιτισμό αναλοίωτο μέσα από τα  χρόνια που πέρασαν,απόδειξη αποτελούν τα σπίτια με την αρχιτεκτονική τους τα λιθόστρωτα δρομάκια ακόμα και οι γέροντες του χωριού που σίγουρα έχουν να σου διηγηθούν και μία ιστορία απο το παρελθόν των προγόνων τους.

Σχετική εικόνα

ΣΠΥΛΑΙΟ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Το Σπήλαιο Γρεβενών είναι χωριό του νομού Γρεβενών. Η η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Από τα αξιοθέατα του, το πολύ παλιό και καλά διατηρημένο Μοναστήρι, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου χτισμένη αρχές του 1800, είναι ένα απο τα αξιοθέατα του χωριού,μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το δημοτικό σχολείο κτίριο του 1930, το γεφύρι της Πορτίτσας που βρίσκετε στο φαράγγι του Σπηλαίου,το Γεφύρι της Λιάτισσας και του Κατσουγιάννη.   Αν είστε λάτρεις επικίνδυνων σπορ σίγουρα μην χάσετε το Σπήλαιο Γρεβενών που είναι σημείο συνάντησης πολλών ορειβατικών συλλόγων.

Σπήλαιο, Γρεβενά

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΦΛΩΡΙΝΑ
Το χωριό Νυμφαίο ανήκει στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας. είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1350) που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός».Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού,σε απόσταση 57 χλμ από την πόλη της Φλώρινας.Στους ταξιδιωτικούς οδηγούς το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

ΒΛΑΣΤΗ - ΚΟΖΑΝΗ
Η Βλάστη είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό του νομού Κοζάνης. Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της Δυτικής Μακεδονίας και ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελληνικού έθνους.

ΕΛΑΤΗ

Χτισμένη αμφιθεατρικά και από το 920μ. ύψος που βρίσκεται προσφέρει στον επισκέπτη απίστευτη θέα.Το μεγαλύτερο ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων και το πιο τουριστικά ανεπτυγμένο.
Χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο είναι ορμητήριο για μοναδικές σε ομορφιά διαδρομές, μέσα στο πυκνό ελατόδασος , για οδηγούς και πεζοπόρους.Η Ελάτη παρέχει στον επισκέπτη ένα μοναδικού κάλους φυσικό περιβάλλον, ο παραδοσιακός οικισμός, με τα στενά ανηφορικά σοκάκια, τις ντόπιες μυρωδιές και οι φιλόξενοι κάτοικοι καθως και το γεγονος οτι βρίσκετε περιστοιχισμένη από επιβλητικά όρη,δημιουργούν μια κηνηματογραφική ατμόσφαιρα ανεπανάληπτη.