Τα 10 καλύτερα νησία για πεζοπορία

Άνδρος

Ένα νησί με πάρα πολλα χαρτογραφημένα μονοπάτια που περνούν μέσα από γραφικά χωριουδάκια,απόκρυμνες κορυφές με πανοραμική θέα και καταλήγουν σε απάτητες κοιλάδες.

Κρήτη

Το φαράγγι της Σαμαριάς αποτελεί το πιο γνωστό σημείο παγκοσμίως για πεζοπορία αφου ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί και από την χλωρίδα του τόπου αλλά και την πανίδα.Το μονοπάτι καταλήγει στην Κοιλάδα των Νεκρών που μόνο απο το όνομα της καταλαβαίνουμε το μυστήριο που υπάρχει στην γύρω περιοχή και που στο τέλος μπορεί να φτάσει στο Παλάτι του Μίνωα.

Τήλος

Πάρα πολλά μονοπάτια δίπλα από απόκριμνες κορφές με απίστευτη θέα τις μοναδικές του και απάτητες παραλίες.Σημείο αναφοράς οι μεγάλη ποικιλία από σπάνια είδη πουλιών.

Νάξος

Στην Νάξο η κοιλάδα Τραγαία με ελαιώνες,και ενδιαμεσά τους αμέτριτα μονοπάτια. Στο βουνό του Δία που υπάρχει και ένα φυσικο σπύλαιο η σπηλαιά του Δία.

Νίσυρος

Σχεδόν σε ολόκληρο το νησί εκτείνεται ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών, τα περισσότερα από τα οποία διατηρούνται σε καλή κατάσταση ή έχουν πρόσφατα αποκατασταθεί.Τα περισσότερα μονοπάτια καταλείγουν στον κρατήρα του ηφαιστείου στο βουνό Πολυβώτη.

Ιθάκη

Διαδρομές μικρές ή μεγάλες μέσα από βουνά και πλαγιές, ο πεζοπόρος ανακαλύπτει μυστικές παραλίες και σημεία με πανοραμική θέα,προσφέροντας ασυνήθιστες συγκινήσεις.

skinos-gidaki

Παξοί,αν και πολλά μονοπάτια έχουν καταστραφεί από το νέο οδικό δύκτιο,η διαδρομές μέσα απο μεγάλους ελαιώνες είναι μοναδικές.

 Ύδρα

Ο περιπατητής θα ενθουσιαστεί με την μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού.Είναι παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη.

Αλόννησος

Ο συνδυασμός πεύκα και άγρια βλάστηση, τα εκκλησάκια και οι ορμίσκοι θα είναι το σκηνικό που θα απολαμβάνετε κάνοντας πεζοπορία στο νησί. Οι βουτιές στα κρυστάλλινα νερά στις απομονωμένες παραλίες που θα βρίσκεται θα είναι η … «ανταμοιβή» σας.

Αξίζει λοιπόν να επισκευτείτε κάποιο απο αυτά τα νησιά και ακόμα και αν δεν έχετε ξανακάνει πεζοπορία,να ζήσετε αυτην την εμπειρία,που είναι μοναδική.