ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ!

Καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνοντας σίγουρα το δέρμα μας αλλάζει, χάνει την σφριγυλότητα του σχηματίζει κάποιες ρυτίδες έκφρασης και ίσως να χάνει και την λάμψη του.Η κακή εικόνα του δέρματος κάποιες φορές μπορεί να οφείλεται και σε συνήθειες καθημερινές που έχουμε και επιβαρύνουν το δερμα μας.

Άν έχεις τις παρακάτω συνήθειες κόψε της και βοήθησε το δέρμα σου,να παραμένει υγιές και λαμπερό όσο και αν περνούν τα χρόνια.

Δε φοράς αντηλιακό

Ναι,ξέρω βαριέσαι να φοράς και το αντιλίακό κάθε μέρα,όμως είναι πολύ συμαντικό,καθως η καθημερινή έκθεση στον ήλιο προκαλεί πρόωρη γήρανση στο δέρμα σου.Ξέκίνησε ακόμα και τώρα,θα δεις εμφανή διαφορά στο δέρμα σου. Και μην ξεχνάμε ό,τι το αντιλιακό είναι απαραίτητο και το χειμώνα και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν πίνετε πολύ νερό
Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο σώμα σας,και στο δέρμα σας είναι το νερό. Βοηθά στην απώλεια βάρους,ρυθμίζει τις πεπτικές λειτουργίες,αυξάνει την ενέργειαΚαι βέβαια το βασικό που προσφέρει είναι η ενυδάτωση φροντίζοντας την λάμψη της επιδερμίδας.Οι ρυτίδες εδραιώνονται κυρίως στο αφυδατωμένο δέρμα, και όλα τα σημάδια γήρανσης...

Δεν ενυδατώνε την επιδερμίδα σας εξωτερικα
Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι το ζητούμενο για ενυδατωμένο δέρμα,επείδη όμως πολλοί κάπου το χάνουμε ,είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες ή ακόμα καλύτερα λάδι καρύδας για να επιτυνχάνουμε πλήρη ενυδάτωση για ένα απαλό και λαμπερό δέρμα.

Πέφτετε για ύπνο, και δεν έχετε πλύνει το πρόσωπό σας
Αν κοιμηθείτε χωρίς να πλύνετε το πρόσωπο σας, θα ξυπνήσετε με δέρμα θαμπό και κουρασμένο.Την ημέρα, οι πόροι του δέρματος μαζεύουν ακαθαρσίες και λιπαρότητα, τα οποία αν δεν τα απομακρύνετε με ειδικό σαπούνι πριν κοιμηθείτε αυτό θα επιβαρύνει την επιδερμίδα σας.

Κακή διατροφή σημαίνει πρόωρη γήρανση
Πείτε όχι στις επεξεργασμένες τροφές αφού είναι υπεύθυνες σε μεγάλο ποσοστό για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, το αφυδατωμένο δέρμα, καθώς έχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αλατιού.

Γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει ποτέ να τα ξεχνάτε,ακόμα και με συννεφιά,καθώς ακόμα και η αντηλιά του ήλιου είναι αρκέτη για να κάνει κακό στα μάτια μας και στο δέρμα γύρω απο αυτά,δημιουργώντας τις πρώτες συνήθως ρυτίδες.Εννοείτε βέβαια πάντα ό,το οι φακοί στα γυαλιά σας θα είναι ποιοτικοί και θα προστατεύουν από όλα τα είδη της ηλιακής ακτινοβολίας.

Λούζεστε κάθε μέρα
Όταν λούζεστε κάθε μέρα,η τρίχα γίνεται ξηρή και αφυδατωμένη ,γιατί με το συχνό λούσιμο αφαιρείτε τα φυσικά έλαια από την τρίχα.Προσπαθήστε να λούζεστε 1-2 φορές την εβδομάδα,διαπιστώνοντας έτσι πως τα μαλλιά σας θα είναι περισσότερο λαμπερά.

Δεν τρώτε αρκετά καλά λιπαρά
Τρώτε ξηροί καρποί ,αβοκάντο, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που είναι πολύτιμα για την επιδερμίδα.Επίσεις έχουν αντιοξειδωτικά, και βιταμίνη Ε, απαραίτιτα στοιχεία για να έχετε μαλακό και νεανικό δέρμα.