Πόση άσκηση χρειάζεται το παιδί σας;Τι λένε οι ειδικοί

Αν ρωτήσουμε τους ειδικούς οι περισσότεροι θα πουν ό,τι τα παιδιά απο την ηλικία των 6,χρειάζετε καθημερινός απο μία ώρα την ημέρα να αθλούνται.

Οι περισσότερες από τις ώρες θα πρέπει να είναι έντονη αεροβική δραστηριότητα ή μέτρια. Επιπλέον, τα παιδιά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των οστών, τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Πολλές σύνηθες δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο,το παιχνίδι στην παιδική χαρά,το σχοινάκι καλύπτουν ό,τι χρειάζεται να κάνουν τα παιδιά καθημερινά. Ένας ωραίος τρόπος άθλησης είναι τα οργανωμένα αθλήματα,όπου εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές.

Μπορείτε να σκεφτείτε διάφορες ιδέες, που μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά σας  για να βάλετε την άσκηση στην ζωή τους.  Εάν το παιδί σας του αρέσει να ανεβαίνει σε βράχους πηγαίνετέ το σε ένα γυμναστήριο για να κάνει αναρρίχηση.Αν του αρέσουν οι περίπατοι προτεινεται ένα περίπατο με το ποδήλατο στο κοντινό πάρκο. Αν αγαπάει πολύ τον χορό , βάλτε τη δυνατά μουσική και προτρέψτε το να χορέψει στο σπίτι.

Καλή ιδέα είναι να φροντήσετε να αθλήστε και σεις μαζί με το παιδί κάποιες φορές έτσι ώστε και να ακολουθεί υγιη πρότυπα,και εσείς θα βάλετε την άσκηση στην ζωή σας.

Να θυμάστε οτί βάζοντας την σωματική άσκηση στην ρουτίνα του παιδιού, έχεται βάλει τα θεμέλια για την καλή φυσική του  κατάσταση με αποτέλεσμα μια υγιής ζωή.