Πώς θα διαλέξετε το σωστό make up για τις ανάγκες του προσώπου σας

Τι επίπεδο καλυψης θέλεται να έχεται
Υπάρχουν μεικ απ που είναι πολύ καλυπτικά για δέρματα που έχουν προβλήματα,με αποτέλεσμα να τα αισθάνεσαι πολύ βαριά.Αν δεν χρειάζεσαι την απόλυτη κάλυψη,υπάρχουν τα μεσαίας κάλυψης και τέλος τα πολύ ανάλαφρα με διάφανη κάλυψη.Δοκιμάζοντας τά, θα καταλάβεις τι επίπεδο κάλυψης έχεις ανάγκη.
Τον τύπο του δέρματός σας
Κρεμώδες ή ματ;΄Αναλογα με τον τύπο του δερματός σου κανονικό ή ξηρό,θα διαλέξεις το ανάλογο μέικ απ.Αν έχεις λυπαρή επιδερμίδα θα σου πρότεινα ένα ματ που σε γενικές γραμμές ταιριάζει καλύτερα,ενώ αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ένα κρεμώδες foundation αναδεικνύει το ξηρό δέρμα ή το κανονικό, καλύτερα.
Την σωστή απόχρωση
Πολύ συμαντικό να βρεις την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει στο δέρμα σου.Καταρχήν θα πρέπει να κάνεις τη δοκιμή με καλό φωτισμό.Το πιο συνιθισμένο ειναι να δοκιμάσεις στον καρπό,όμως η απόχρωση του καρπού δεν ταιριάζει με αυτήν του προσώπου.Δοκίμασε στον λαιμό ή ντεκολτέ αλλά και εκεί να έχεις υπόψιν σου ότι θα εφαρμόσει διαφορετικά στο πρόσωπο σου.
Και τι γίνεται με τους υποτόνους της επιδερμίδας σου;
Αν δεν θέλεις να αλλάξει η απόχρωση στο δέρμα σου θα κινηθείς γύρω από το χρώμα σου.Προτιμήσε ένα μέικ απ με κίτρινη απόχρωση αν έχεις θερμό τόνο επιδερμίδας,ή προτίμησε ένα μέικ με ρόζ απόχρωση αν έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας.
Ανάλογα την εποχή προσάρμοσε και την απόχρωση
Σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε απο ελαφρύ εώς έντονο μαύρισμα θα πρέπει να προσαρμόσεις και το μέικ απ που χρησιμοποιείς σε πιο σκούρα απόχρωση.