Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με industrial στυλ

 Το industrial style ή αλλιώς το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης είναι η τάση που τα τελευταία χρόνια πολλοί έχουν επιλέξει στον χώρο τους.

Τα βασικά χρώματα αυτού του στύλ είναι το γκρι και το μαύρο.Η παλέτα επεκτείνεται και σε γήινους τόνους,καφέ  και μπέζ.Τα βασικά στοιχεία του είναι  η χρήση μεταλλικών σωλήνων,επιτραπέζιων φωτιστικών, τοίχων από τούβλα.

Μεταλλικοί σωλήνες: Μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραίες βιβλιοθήκες από μέταλλο, λάμπες,φωτιστικά τραπέζια,και διακοσμητικά που αυτόματα θα κάνουν τον χώρο σου πολύ ενδιαφέρον. Πρόσεξε όμως...το μέταλλο πρέπει να είναι σκούρο χρώμα για να μην φαίνεται επεξεργασμένο καθώς επίσεις μικρή λεπτομέρεια, να φαίνονται οι βίδες στις ενώσεις.

Ξύλινα πατώματα: Το πάτωμα που θα χαρακτήριζε έναν industrial χώρο είναι το ξύλινο. Για να πετύχεις αυτό το στυλ πρέπει ο χώρος να δείχνει σαν να να είναι υπό κατασκευή,να θυμίζει λίγο εργοστασιακό -βιομηχανικό χώρο.  Το μη επεξεργασμένο ξύλο, σαν υλικό, βοηθάει πολύ στο να πετύχεις το industrial style.

Τοίχοι από τούβλα: Για να προσθέσεις μια βιομηχανική πινελιά στο σπίτι σου αρκεί μια μικρή δόση από τούβλα. Ακόμα και μια μικρή επιφάνεια με τούβλα αρκεί για να αλλάξει το γραφείο ή το σαλόνι σου και να δημιουργήσει το εφέ του industrial στυλ. Εναλλακτικά, αν θέλεις κάτι πιο οικονομικό, μπορείς να βάλεις μια ταπετσαρία που να έχει μοτίβο τούβλου. Διαφορετικά, μπορείς να καλύψεις μια μικρή επιφάνεια τοίχου ακόμη και με πέτρα.

Φωτιστικά:Κυρίως είναι φτιαγμένα είτε από σωλήνες είτε από μέταλλο για να κάνουν ακόμα ποιο έντονο το βιομηχανικό στύλ.

Τι πρέπει να προσέξεις:
--Τα ξύλινα πατώματα είναι το κυρίαρχο στοιχείο που δίνει "ζεστασιά"και έρχεται σε ισορροπία με την την κρύα αίσθηση που δίνει το μέταλλο στον χώρο.
-Τα τούβλα δημιουργούν την αίσθηση του μη ολοκληρωμένου, που είναι απαραίτητο για να δημιουργήσεις  industrial  στυλ.
Φρόντισε να γεμίσεις τον χώρο με πολλά μεταλλικά στοιχεία καρέκλες γραφεία, λάμπες.


Διαχωριστικά, τοίχοι και παράθυρα
Στο industrial  στυλ δημιουργούμε τοίχους -χωρίσματα του χώρου που συνίθως είναι ενιαίος με μεταλικές κατασκευές

Συνδίασε το μαύρο με τον αντικε χαλκό

Φωτιστικά
Μπρούντζος,πυκνό γυαλί, χυτοσίδηρος  είναι τα βασικά υλικά για τα φωτιστικά.

Αυλές και μπαλκόνια