Πως να αποφύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους-Ποια είναι η μέθοδος της γκρι πέτρας για την «εξουδετέρωσή» τους

Η τοξικότητα ορισμένων ατόμων, επηρεάζει τους κοντινούς τους ανθρώπους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Μπορεί να μην αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά, αλλά μετά από λίγη ώρα συζήτησης μαζί τους, γίνεται αντιληπτή η τοξικότητα.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό των ταξικών ατόμων, είναι ότι πάντοτε βρίσκουν αρνητικά σε οποιαδήποτε περίσταση. Τείνουν να μεταφέρουν την αρνητική τους ενέργεια στους συνομιλητές και στα κοντινά τους άτομα.

Ο καθένας διαχειρίζεται διαφορετικά ένα τοξικό άτομο. Άλλοι τους απομακρύνουν από τη ζωή τους, άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν τυπικές σχέσεις μαζί τους.
Πάντοτε όμως, αυτού του είδους τα άτομα χρειάζονται ειδικό χειρισμό, προκειμένου να μην μεταφέρουν την αρνητική τους ενέργεια.

Η ψυχολόγος Ναντίν βαν ντερ Λίντεν, μέσα από το μπλογκ της, υποστηρίζει ότι η «γκρι πέτρα» είναι ένα εργαλείο που εμποδίζει τους τοξικούς ανθρώπους να μεταφέρουν την αρνητική τους ενέργεια στους συνομιλητές τους, και όχι μόνο.

Η ονομασία της μεθόδου αυτής δεν είναι τυχαία. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να γίνετε βαρετοί και να μην δείχνετε ενδιαφέρον. Έτσι, το τοξικό άτομο αποθαρρύνεται να σας χειραγωγήσει, που είναι και ο στόχος του.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό των ταξικών ατόμων, είναι ότι πάντοτε βρίσκουν αρνητικά σε οποιαδήποτε περίσταση.

Η εφαρμογή της «γκρι πέτρας» είναι σχετικά απλή.
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με ένα τοξικό άτομο, μιλήστε με ουδέτερη φωνή, ξεκινήστε να μιλάτε για βαρετά θέματα και δώστε γενικές απαντήσεις. Όταν τα θέματα είναι γενικά, ο τοξικός άνθρωπος δεν ζει το δράμα του και δεν έχει τίποτα να σχολιάσει για να σας κάνει να νιώσετε μίζεροι.
Μην μιλάτε για προσωπικά σας ζητήματα που σας απασχολούν.

Παρόλα αυτά, δεν είναι και τόσο εύκολη. Όσοι την έχουν εφαρμόσει, μιλάνε για μία σκληρή τεχνική, που στην αρχή χρειάζεται αρκετή προετοιμασία και πρακτική.
Προσέξτε μην γίνεται αγενείς απέναντι στο τοξικό άτομο. Το «κλειδί» είναι η λεπτότητα.