Οι 7 ενδείξεις ότι κάποιος έχει το...πτυχίο του μαλ@κ@

Δεν το λέμε εμείς παιδιά, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς... Όλοι είμαστε λίγο μαλάκες. Όσο κι αν το παίζουμε γαμάτοι, σίγουρα κάποιος έχει πει για εμάς τουλάχιστον μία φορά “καλά, αυτός είναι μεγάλος μαλάκας”. Και το πιθανότερο είναι πως για να το είπε, θα είχε και δίκιο. Φυσικά, δεν είναι όλοι το ίδιο μαλάκες. Υπάρχει ο πολύ μαλάκας, υπάρχει κι ο λίγο μαλάκας. Για να καταλάβεις τη διαφορά, πρέπει να γνωρίσεις κάποιον αρκετά καλά.


Υπάρχει όμως και μια παράκαμψη για να κερδίζεις χρόνο. Υπάρχουν τρόποι για να ξεχωρίσεις  τον μαλάκα με σχετική ευκολία, βλέποντας κάποιες πολύ χαρακτηριστικές ενδείξεις. Ενδείξεις που δεν καθιστούν από μόνες τους τον άλλο μαλάκα, αλλά "σου χτύπουν τα καμπανάκια" ό,τι ίσως κάτι δεν πάει καλά.

Προσοχή,λοιπόν δεν σημαίνει ότι όποιος κάνει τα παρακάτω θα είναι μαλάκας, μιλάμε για ενδείξεις, όχι για αποδείξεις.

Μιλάει συνέχεια

Αλήθεια, συνέχεια. Μονοπωλεί την κουβέντα σε μια παρέα, σχεδόν αγορεύει και δεν ψάχνει για φίλους αλλά για ακροατήριο. Έχει άποψη για όλα, δεν θεωρεί ποτέ ότι έχει άδικο και φυσικά έχει μια ιστορία για τα πάντα, απ’ την πολιτική μέχρι τα στοιχειωμένα σπίτια. Κλείνει το στόμα του μόνο για να κοιμηθεί και προκαλεί σε όλους πονοκέφαλο.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Γιατί να μην μιλάω δηλαδή, δημοκρατία έχουμε

Φοράει φόρμα, περίεργο αθλητικό φούτερ και μπανάνα

Προσοχή, όχι μόνο ένα εξ αυτών, αλλά τον συνδυασμό τους. Και τη φόρμα και το κάπως εναλλακτικό αθλητικό φούτερ και την μπανάνα. Στιλιστική επιλογή που συνήθως τη βλέπεις σε οργανωμένους οπαδούς, φανατικούς του γυμναστηρίου ή χρυσαυγίτες.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Μόνο αυτά έχω στη ντουλάπα μου, τι θες τώρα; Κυκλοφορεί στην πόλη με τεράστιο τζιπ

Inline Image

Το ζει στα στενά του κέντρου, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα με αυτοκίνητο επιπέδου Hummer χωρίς φυσικά να το χρειάζεται, αφού δεν έχει ανέβει ούτε μια φορά στο βουνό. Αντίθετα, ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί όλους τους άλλους οδηγούς, μιας και το ξέρει ακόμα κι ο ίδιος ότι δεν μπορεί να το κουμαντάρει.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: “Είναι άνετο στην οδήγηση, άλλη εμπειρία, δεν μασάει καθόλου”.

Ασχολείται συνέχεια με το αμάξι του

Inline Image

Το έχει background στο κινητό του, στην οθόνη του υπολογιστή, cover φωτογραφία στο Facebook και το ανεβάζει συνεχώς στο Instagram. Μιλάει για το αμάξι του ακόμα και σε ανθρώπους που δεν οδηγούν και ασχολείται μ’ αυτό περισσότερο απ’ όσο ασχολείται με την κοπέλα του. Ορισμένοι του έχουν βρει μέχρι και όνομα. Παιδιά, όχημα είναι, σε πάει απ’ το μέρος Α στο μέρος Β, τελεία.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: “Εμένα τα αυτοκίνητα είναι το πάθος μου”.

Μιλάει για την ομάδα του σε πρώτο ενικό

Inline Image

Όταν εγώ έπαιρνα πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα και σε ξεφτίλιζα, εσύ τι έκανες; Έχω τα τριπλάσια πρωταθλήματα από σένα και μιλάς ακόμα;” Όχι φίλε μου, εσύ δεν έχεις ούτε ένα πρωτάθλημα, δεν σε θυμάμαι να παίζεις και να βοηθάς, ούτε σου αξίζει credit. Τα πρωταθλήματα τα έχει η ομάδα που επέλεξες να υποστηρίζεις και θα τα είχε κερδίσει ακόμη κι αν δεν είχες δει ούτε μερικά δευτερόλεπτα ποδοσφαίρου στη ζωή σου.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: “Φέτος έχω ομαδάρα, δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λες”.

Φοράει στρατιωτική ταυτότητα ενώ έχει απολυθεί

Inline Image

Αλήθεια, γιατί; Γιατί, γιατί, γιατί; Ούτε στον στρατό δεν πρέπει να τη φοράς κανονικά, πόσω μάλλον όταν έχεις πια ξεμπερδέψει. Τι φοβάσαι δηλαδή; Ότι εκεί που περπατάς στο Σύνταγμα ξαφνικά θα μας την πέσουν οι Τούρκοι και θα χρειαστείς το νεκροτάμπελο; Αν μάλιστα την φοράει έξω απ’ τη μπλούζα του δεν μιλάμε για ένδειξη αλλά για τρανή απόδειξη.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: “Μ' αρέσει σαν αξεσουάρ, δεν τη φοράω επειδή είναι στρατιωτική”.

Φοράει παπούτσι All-Star με κουστούμι

Μόδα των τελευταίων ετών, όταν θες να δείξεις ότι ξέρεις να ντύνεσαι καλά αλλά παραμένεις κουλ και μέσα στα πράγματα και δεν είσαι κανένας χαρτογιακάς. Αχρείαστο, παράταιρο, σε προϊδεάζει ότι ο άλλος σκέφτεται την εμφάνισή του πολύ περισσότερο απ’ όσο πρέπει.

Πώς το δικαιολογεί ο ένοχος: Έλα μωρέ, είναι το στιλ μου αυτό, μ’ αρέσει να τα συνδυάζω όλα”.