Οι 10 πιο φθηνές χώρες στον κόσμο για να ταξιδέψετε

Τα ταξίδια είναι από τα πιο όμορφα και ενδιαφέρονται πράγματα στην ζωή, αλλά η αλήθεια είναι, ότι είναι ακριβά. Τα ταξίδια με συγκεκριμένο προϋπολογισμό είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ταξιδέψουμε σε όποιο μέρος του κόσμου θέλουμε, χωρίς να ξοδέψουμε τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο, που απευθύνονται σε τουρίστες που δεν θέλουν να ξοδέψουν όλα τους χρήματα. Δείτε παρακάτω τις 10 πιο φθηνές χώρες στον κόσμο, που μπορείτε να ταξιδέψετε.

1. Νικαράγουα

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Κεντρικής Αμερικής έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, που ταξιδεύουν με προϋπολογισμό. Οι πολύχρωμες πόλεις, τα κύματα για σέρφινγκ και ο καταπληκτικός πολιτισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδιαιτέρως ελκυστική. Υπάρχουν δίκλινα δωμάτια ακόμα και 6 ευρώ και μπορείτε να φάτε καλά με 3 ευρώ το άτομο.2. Τουρκία

Μια μίξη ανατολικής και δυτικής κουλτούρας, απολαυστικά πιάτα, εντυπωσιακά τοπία είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Τουρκία δημοφιλή. Η διάσημη σάουνα κοστίζει 2 ευρώ και  έχετε πολλές επιλογές ξενοδοχείων που ξεκινούν  από 20 δολάρια την βραδιά. Η μετακίνηση με τα Μέσα Μεταφοράς είναι επίσης φθηνή.

3. Σρι Λάνκα

Μπορείτε να κοιμηθείτε φθηνά και να φάτε σε εστιατόρια με περίπου 20 ευρώ την ημέρα. Μπορείτε να διασχίσετε το νησί από την μια άκρη ως την άλλη με  λεωφορείο που κοστίζει 20 ευρώ, ενώ η ενοικίαση αυτοκινήτου κοστίζει γύρω στα 55-70 ευρώ. Τα γεύματα κοστίζουν γύρω στα 2 ευρώ.

4. Καμπότζη

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της παράδοση, τα νόστιμα γεύματα και την νυχτερινή ζωή. Η Καμπότζη είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σχέση με γειτονικές χώρες της, όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Τα γεύματα κοστίζουν από 1 έως 3 ευρώ, ενώ τα δωμάτια από 4 έως 20.

5. Νεπάλ

Εκτός από το να θαυμάσετε τα Ιμαλάια, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο Νεπάλ. Να περπατήσετε στους δρόμους του Κατμαντού ή επισκεφθείτε τους ναούς γεμάτους με μαϊμούδες. Τα ξενοδοχεία κυμαίνονται από 5 έως 25 ευρώ και το γεύμα γύρω στα 2 ευρώ.

6.Ταϊλάνδη

Η βόρεια πλευρά της Ταϊλάνδης είναι πιο  φθηνή από άποψη στέγασης και διατροφής. Τα δωμάτια κυμαίνονται από 4 έως 40 ευρώ, ανάλογα με την τοποθεσία. Η μετακίνηση και η διατροφή είναι επίσης πολύ φθηνά και οικονομικά.

7. Περού

Το Περού είναι μια από τις πιο ζωντανές και πλούσιες πολιτιστικά χώρες της Νότιας Αμερικής. Η ιδανική εποχή για να το επισκεφθείτε είναι τον Απρίλιο ή Μάιο και μετά τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που τα καταλύματα είναι φθηνότερα. Τα δωμάτια σε εστίες ξεκινούν από 8 ευρώ, ενώ στα ξενοδοχεία κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ. Το φαγητό στους υπαίθριους πάγκους κοστίζει 1 με 2 ευρώ, ενώ στα τοπικά εστιατόρια 4 με 6 δολάρια.

8. Ινδονησία

Μια μέρα στην Ινδονησία μπορεί να κοστίσει από από 15 έως 30 ευρώ. Το φαγητό είναι φθηνό και δεν ξεπερνάει τα 6 ευρώ ανά γεύμα. Οι μετακινήσεις μπορεί να είναι δύσκολες. Μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο, το πλοίο ή το αεροπλάνο.

9. Ρουμανία

Για όσους αγαπούν τις γραφικές διαδρομές, την τέχνη και τον πολιτισμό, η Ρουμανία είναι ιδανικός πολιτισμός. Το δωμάτιο σε μια εστία κοστίζει γύρω στα 8 ευρώ και τα γεύματα δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ. Τα λεωφορεία και τα τρένα είναι κοστίζουν 1 ευρώ για κάθε διαδρομή. Η είσοδος στα μουσεία κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ.

10. Νότια Αφρική

Το ταξίδι στην Νότια Αφρική έχει γίνει πιο προσιτό τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Η ιδανική περίοδος για να την επισκεφθείτε είναι από Μάρτιο έως Μάιο και από Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Το σαφάρι, τα μουσεία και τα τουριστικά αξιοθέατα μπορούν να κάνουν την χώρα πραγματικά αξέχαστη. Τα γεύματα κοστίζουν από 4 έως 7 ευρώ, ενώ το δωμάτιο σε εστία κοστίζει περίπου 10 ευρώ.

Από: Trip Advisor,  Διακοπές