Ο Βασίλης Μηλιώνης μιλά για το χώρο των επενδύσεων και τον τομέα του real estate κατά την περίοδο του Κορωνοϊού

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επενδυτής και επιχειρηματίας, η εταιρία του εξειδικεύετε στο τομέα του real estate, του τουρισμού και του κλάδου των επενδύσεων.

Η καταιγίδα του Κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει ακόμα περάσει . Ολόκληρη η υφήλιος αγωνίζεται ώστε να μειώσει την επέκταση των κρουσμάτων του Κορωνοϊού και για το λόγο αυτό πολλές χώρες προχωρούν σε αυξημένα μέτρα καραντίνας με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του.

Μεταξύ άλλων οι διεθνής χρηματιστηριακές αγορές έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τόσο σε ότι αφορά τις ονομαστικές αξίες των μετοχών τους όσο και στην εν γένει λειτουργία τους λόγο της πανδημίας, ο Βασίλης Μηλιώνης υποστηρίζει πως “Παρόλο που οι περισσότερες μετοχές δεν γίνονται δεκτές, για προσωρινές συναλλαγές, οι επενδυτές μπορούν ακόμα να πάρουν θέση για συγκεκριμένες μετοχές, παραδείγματος χάριν στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας.

“Εν συνεχεία πρόσθεσε “Οι επενδυτές πρέπει να προσέχουν για τυχόν επιθετικές κινήσεις ή μεγάλες διακυμάνσεις σχετικά με τις μετοχές και τους τίτλους που τους ενδιαφέρουν, καθώς είναι αρκετά δύσκολο στο να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχθεί η πορεία της μετοχής αυτής και να θυμόμαστε πως πάντα πρέπει να περιορίζουμε τις όποιες απώλειες για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται , ώστε στο τέλος να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών”

Η εμπειρία του Βασίλη Μηλιώνη στο χώρο του real estate και των επενδύσεων έχουν οδηγήσει τον ίδιο και την εταιρία του Filia Investments στο να θεωρούνται ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή η εταιρία του ασχολείται με project που αφορούν των κλάδο του properties και του τουρισμού. Το ξέσπασμα του Κορωνοϊού είχε σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του κ. Μηλιώνη. Εκείνος ωστόσο, συμβουλεύει τους επιχειρηματίες του χώρου να μην το βάλουν κάτω, όπως λέει άλλωστε και ο ίδιος κάθε δυσκολία μπορεί να είναι μια νέα πρόκληση για κάτι νέο και καλύτερο, συνέστησε επίσης όλοι μας να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον εαυτό μας και τους γύρω μας ‘’η υγεία είναι πάνω απ όλα’’.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει μια αναπόφευκτη ύφεση στις αγορές αλλά οφείλουμε όλοι να προετοιμαζόμαστε και να επαγρυπνούμε, καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιώνη “Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ασφάλεια και η υγεία του πληθυσμού. Με το να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών, οι πολίτες έχουν συμβάλει στην μειώσει της εξάπλωσης του ιού Αυτό που μπορούμε να κάνουμε  είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, αναγνωρίζουμε πως υπάρχει μια ύφεση στον τομέα των επενδύσεων και σε πολλούς άλλους τομείς των επιχειρήσεων.

” Ο ίδιος πιστεύει ότι  στους επόμενους μήνες , η αγορά θα ανακάμψει καθώς ο Κορωνοϊός θα παρουσιάσει ύφεση, ο κλάδος των επενδύσεων ωστόσο αποτελεί την επιλογή του κ. Μηλιώνη καθώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι τομείς που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες.

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη

Ο Βασίλης Μηλιώνης ως άνθρωπος της αγοράς συμβουλεύει το κοινό να μην πανικοβάλλεται και να διατηρεί την ψυχραιμία του όσο αντιμετωπίζει μια κατάσταση πρωτοφανή για αυτό.