Ο Βασίλης Μηλιώνης και η άποψή του για τις πιθανότητες να επενδύσει στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Για πολλά χρόνια, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θεωρούνταν η δεύτερη κατηγορία συγκριτικά με τις γειτονικές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες.
Η αναγνωρισιμότητά τους είναι ακόμα και σήμερα, υποδεέστερη. Εκτός αυτού, οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές τους συνθήκες βρίσκονται επίσης κάτω από τη σκιά άλλων μεγαλύτερων χωρών.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χώρες όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Κροατία και άλλες, δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν στο μέλλον. Μερικές από αυτές, όπως η Σερβία, η Αλβανία, και το Μαυροβούνιο έχουν ακόμη και μεγάλες δυνατότητες.
Οι επενδυτές πρέπει να το δουν ως μία μεγάλη ευκαιρία για να αναπτύξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία καθώς και να βοηθήσουν τις χώρες να αναπτυχθούν γενικότερα.
Ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας εξέχον επιχειρηματίας, φέρνει στο φώς το πόσο καλό είναι αυτό για το μέλλον των χωρών. Στη συνέντευξή του, δήλωσε ότι παρά την αβέβαιη κατάσταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες σε ορισμένες χώρες. Η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία είχαν επιτυχώς, οικονομική ανάπτυξη έως 2,2% το 2015 και 2,7% το 2016. Ο αριθμός είναι κατά μέσο όρο υψηλότερος από άλλες χώρες της περιοχής, που μπορούν να αποκτήσουν μόνο λιγότερο από 1.9%.
Ωστόσο, η επένδυση χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πολλά υποσχόμενη. O Βασίλης Μηλιώνης προσθέτει ότι  υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.
Οι πολιτικές καταστάσεις σε αυτές τις χώρες δεν είναι πολύ σταθερές. Είναι επίσης ο κύριος λόγος για τον οποίο οι επενδυτές μπορεί να έχουν αμφιβολίες ώστε να επενδύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία εκεί. Για την επίλυση του προβλήματος, ο έλεγχος της τελευταίας κατάστασης της χώρας είναι βοηθητικός για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.
Μερικά θέματα που συχνά πλήττουν τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι η υψηλή ανεργία, η αδύναμη διοίκηση των επιχειρήσεων, η κακή διαχείριση δημόσιων υπηρεσιών και το χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες χώρες καταφέρνουν να τα διορθώσουν.
Μία άλλη πρόταση του Βασίλη Μηλιώνη είναι να επικεντρωθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χώρες με υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη μπορούν να επιτύχουν ένα τέτοιο επίτευγμα, καθώς ο ιδιωτικός τους τομέας είναι αρκετά αναπτυγμένος. Μπορούν να διαχειρίζονται τις αγορές εργασίας τους, τους δημόσιους μισθούς και άλλα. Ετσι, για να
ξεκινήσετε την επένδυσή σας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτές τις χώρες, αναφέρει ο Βασίλης Μηλιώνης.
Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη
Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας πετυχημένος Ελληνας επιχειρηματίας. Είναι γνωστός με την εταιρεία επενδύσεων, ονόματι Filia Investments LTD. Η εταιρεία έχει εργαστεί πάνω σε πολλά projects και τα κέρδη της είναι περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα
από τα projects που έχει αναλάβει ο Βασίλης Μηλιώνης, είναι στον τομέα των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Eπί του παρόντος, επικεντρώνεται στην έρευνα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως μια πολλά υποσχόμενη περιοχή για επενδύσεις.