Ο Βασίλης Μηλιώνης, Έλληνας επιχειρηματίας μιλά για το χρηματιστήριο ακινήτων εν μέσω κορωνοϊού

Το ξέσπασμα του κοροναϊού κατάφερε να επηρεάσει πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των ακινήτων, όπως δήλωσε ο Βασίλης Μηλιώνης. Επί του παρόντος, η αγορά ακινήτων πλήττεται πολύ σκληρά από αυτήν την τρομερή πανδημία. Πολλοί κλάδοι ακινήτων πλήττονται περισσότερο, όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ και πολλές άλλες επιχειρήσεις ψυχαγωγίας που δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των κανονισμών που έχουν εκδοθεί από την εμφάνιση του ιού.

Εκτός από αυτούς τους τομείς ακινήτων, το λιανικό εμπόριο και η στέγαση, καθώς και οι πολυτελείς κατοικίες, επηρεάζονται επίσης αρνητικά από την πανδημία. Ο Βασίλης Μηλιώνης, Έλληνας επιχειρηματίας και επενδυτής δήλωσε ότι η επίδραση του ιού θα ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του τομέα και τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η οικονομική επιβράδυνση θα ποικίλει επίσης από  χώρα σε χώρα.

Ένα από τα πράγματα που επηρεάζει η πανδημία είναι το χρηματιστήριο. Γενικά το κλίμα λόγω του ιού δεν είναι καλό. Ωστόσο, την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, υπήρξε μια εκπληκτική θετική αλλαγή στα διεθνή χρηματιστήρια, κυρίως λόγω του ότι η Federal Reserve ξεκίνησε την διάθεση κονδυλίων για την ενίσχυση της αμερικανικής αγοράς μεταξύ αυτών και της αγοράς ακινήτων. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο κ. Μηλιώνης αποφάσισε να πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα αυτόν την περίοδο της πανδημίας.

Ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 11,4%, δηλαδή περίπου 2.113 μονάδες. Το FTSE σημείωσε επίσης το υψηλότερο κέρδος των 452 πόντων. Κέρδισε αύξηση 9%. Λόγω αυτής της αύξησης, η αγορά της Ασίας κέρδισε επίσης πολλά μέσα σε μια νύχτα. Ο Χανγκ Σενγκ στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε αύξηση 4,46%. Η αυστραλιανή αγορά αυξήθηκε επίσης κατά 4,17%. Συνολικά, υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο χρηματιστήριο. Εξαιτίας αυτού, ο Βασίλης Μηλιονής συμβουλεύει πολλούς επενδυτές να είναι σε επιφυλακή λόγο του ότι πιστεύει πως οι ευκαιρίες θα αυξηθούν με τη βοήθεια της κυβερνητικής  στήριξης που βρίσκεται σε εξέλιξη  για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να επενδύσουν τα χρήματά τους όταν οι αγορές στην παγκόσμια χρηματοδότηση αρχίζουν να αυξάνονται», δήλωσε ο Βασίλης Μηλιώνης. Είπε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι αισιόδοξοι για τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η οικονομική στήριξη των αγορών απ’ την πανδημία του κορονοϊού θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να επιβιώνουν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ενθαρρύνει τους επενδυτές ενώ ταυτόχρονα πρέπει να παραμένουμε προσεκτικοί και αισιόδοξοι.

Σχετικά με τον Βασίλη Μηλιώνη

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι Έλληνας επιχειρηματίας, επενδυτής ακινήτων και επιχειρηματίας.  Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στον πολυτελή τουρισμό με το τελευταίο του κατασκευαστικό έργο προϋπολογισμού πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ να λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Κρήτης.