Ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ...ΠΟΡΟΣ

Φτάνοντας κανείς στον Πόρο,θα αντικρύσει ένα καταπράσινο τοπίο, πευκόφυτο και είναι και αυτό που χαρακτηρίζει το νησί.Το ειδιλιακό τοπίο, η ηρεμία που σου χαρίζει με το που θα πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι του Πόρου,το καλό φαγητό, οι φιλόξενοι κάτοικοι,οι πολύ όμορφες παραλίες  κάνουν το νησί απο τους καλύτερους κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις απο την ρουτίνα.

Στολίδι της πόλης αποτελεί το Ιστορικό Ρολόι του νησιού, που το αντικρίζεις με το που φτάνεις στο λιμάνι, στην ψηλότερη κορυφή του λόφου,αξίζει να σημειωθεί ό,τι κτίστηκε το 1927.Γύρω από το ιστορικό ρολόι,υπάρχουν πολλες κατοικίες που είχαν κτιστεί πολύ νωρίτερα από αυτό,λέγετε ό,τι κτίσθηκαν το 1463 και αποτελούν τις πρώτες κατοικίες του νησιού.

Από τα πιο αξιοθέατα του Πόρου είναι η πλατεία του Άι Γιώργη και η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου καθώς και το διατηρητέο μαγαζί του Γρίβα την παραδοσιακή ταβέρνα του Πλάτανου,άλλα 2-3 μαγαζάκια τρυγίρο και η επιβλητική παρουσία ενός πλάτανου 200 χρόνων,δημιουργούν ένα πολύ όμορφο γραφικό σκηνικό.


Ο μητροπολιτικός ναός του Αγ.Γεωργίου με θαυμάσιες τοιχογραφίες του Παρθένη,το αρχαιολογικό μουσείο,η συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Πόρου που στεγάζεται σε ένα ιστορικά διατηρητέο μνημείο κατασκευασμένο σε σχέδια Ερνέστου Τσίλλερ.

Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής κτησμένο τον 18ο αιώνα με την φημισμένη πηγή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες,και στο εσωτερικό του ναού να εντυπωσιάζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο που φιλοτεχνήθηκε στην Μικρά Ασία τον 17ο αιώνα.

Το Λεμονοδάσος απέναντι στο νησάκι του Γαλατά που είναι μια μεγάλη περιοχή γεμάτη από λεμονιές με πολλά νερά και νερόμυλους.

Παραλίες

Αν και ο Πόρος είναι ένα μικρό νησάκι,θα βρείτε πολλές παραλίες πανέμορφες,γραφικές,και περιτριγυρισμένες από πεύκα.Παρακάτω σας... δίνω μια γεύση από αυτές.

Το Λιμανάκι της Αγάπης μία ειδιλιακή παραλία, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τα γαλαζοπράσινα νερά κάνοντας μπάνιο ...και να έχει και φυσική σκιά καθώς τα πεύκα φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Το Μοναστήρι,η παραλία βρίσκεται κάτω από τον λόφο που είναι το μοναστήρι.Είναι μια ήσυχη παραλία πανέμορφη,και είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ και υποβρύχιο ψάρεμα.

Νεώρειο από τις πιο ωραίες αμμουδιές του Πόρου,η παραλία έχει σχολή για σκι,και είναι ιδανική για οποιάδοιποτε θαλλάσιο σπορ.Ακριβώς πάνω από παραλία υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια,καθώς και πολλά καταλύματα.

Το Ασκέλι η παραλία "βλέπει" στο ανοικτό πέλαγος και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου.Στην παραλία υπάρχουν τριγύρο ξενοδοχεία,καταστήματα,ταβέρνες.

Ο Ρωσικός Ναύσταθμος ένας γραφικός όρμος, που είναι διατηρητέο μνημείο, λόγω του μεγάλου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο Πόρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς όλο το χρόνο με το λιμάνι του Πειραιά,την Ύδρα, τις Σπέτσες ,της Ερμιόνης και το Πόρτο Χέλι.Φυσικά και με το λιμάνι του Πειραιά που είναι δρομολογημένα πλοία,δελφίνια και ταχύπλοα.