Λιμένι: Το πέτρινο χωριό της Λακωνίας που μοιάζει σαν να το γέννησε η θάλασσα

ο Χωριό Λιμένι είναι ένα πέτρινο χωριό της λακωνικής Μάνης που μοιάζει σαν να το γέννησε η θάλασσα και είναι λες και βγήκε από παραμύθι.

Εκεί που η λακωνική γη συναντά το εκτυφλωτικό γαλάζιο της θάλασσα. Εκεί που ο ευεργετικός ήλιος αντανακλάται σε κάθε πέτρα και κάθε βράχο Εκεί χτυπά η καρδιά της Λακωνικής Μάνης, της λεγόμενης και Μέσα Μάνης.

Λιμένι

Που βρίσκεται το χωριό Λιμένι στη Λακωνική Μάνη

Σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και είκοσι επτά χιλιομέτρων από το Γύθειο: Το Λιμένι είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της περιοχής.

Σαν σκηνικό από ταινία, συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια.

Λιμένι: Μια εικονική ξενάγηση στο χωριό της Λακωνίας

Πέτρινα κι αυτά, κάνουν ακόμα πιο έντονη την εναλλαγή των χρωμάτων:
Καφέ και γκρι της πέτρας και του τοπίου, γαλάζιο του νερού και του ουρανού.

Καλά προστατευμένος μέσα σε όρμο, ο οικισμός είναι καθηλωτικός. Με τις αυστηρές γραμμές του και τις εκθαμβωτικές μέσα στη λιτότητά τους γωνιές του.

Μέσα στον όρμο υπάρχουν ελάχιστα σημεία αμμουδιάς. Για όσους κάνουν τις βουτιές τους, βράχοι, μέσα και έξω από το νερό, επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου. Οι περισσότεροι επιλέγουν τη μεγάλη παραλία ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Το Λιμένι ήταν παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται τόσο ο τάφος όσο και προτομή του μανιάτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Αφεθείτε στη γοητεία της Λακωνικής Μάνης. Αδράξτε την ευκαιρία για να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από το Λιμένι. Το Γύθειο, το σπήλαιο Διρού, η πανέμορφη Βάθεια, η επιβλητική Αρεόπολη είναι μερικά από τα μέρη που αξίζουν μια στάση.


<