Κίνηση – ΜΑΤ από τον Σκλαβενίτη! «Πήρε» και άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Αίσιο τέλος είχε η διαμάχη της οικογένειας Καρακίτσου με την Σκλαβενίτης, με επίκεντρο την πατρινή αλυσίδα «Κρόνος».

Οι δυο πλευρές ύστερα από τρία χρόνια έδωσαν τα χέρια και διευθέτησαν εξωδικαστικά την μεταξύ τους αντιδικία, αποφεύγοντας τις δικαστικές περιπέτειες.

Η Σκλαβενίτης συμφώνησε τελικά να αποζημιώσει την οικογένεια Καρακίτσου και να καταβάλλει για την απαίτηση που είχε η τελευταία για το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κρόνος», μια απαίτηση που μέχρι πρότινος αμφισβητούσε, αφού θεωρούσε πως αφορά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της «Κρόνος», την αλυσίδα Μαρινόπουλος και όχι την ίδια.

Η συγκεκριμένη απαίτηση «γεννήθηκε» μετά την εξαγορά της Κρόνος από την Μαρινόπουλος, λίγο πριν αυτή καταρρεύσει.

Ειδικότερα, ο ιδρυτής της «Κρόνος», Νίκος Καρακίτσος υποστήριζε από τότε πως παρ’ ότι πούλησε στην Μαρινόπουλος το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, εντούτοις τα χρήματα που εισέπραξε αντιστοιχούσαν στο 55%.

Για αυτό και ξεκίνησε αγώνα για την καταβολή και των υπόλοιπων χρημάτων που αντιστοιχούν στο 45%.

Όταν η Μαρινόπουλος μεταβιβάστηκε στην Σκλαβενίτης, συνέχισε να διεκδικεί τα χρήματα από τον νέο ιδιοκτήτη. Τελικά, οι προσπάθειές του καρποφόρησαν, παρ’ ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο γιος του ιδρυτή της Κρόνος και νυν διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas, Φοίβος Καρακίτσος μιλώντας στο mononews.gr εμφανίζεται ικανοποιημένος με την κατάληξη της υπόθεσης και υπογραμμίζει πως οι σχέσεις των δυο οικογενειών παραμένουν πολύ καλές. Δηλώνει μάλιστα διπλά ικανοποιημένος γιατί η αλυσίδα που δημιούργησε η οικογένειά του περνά ολοκληρωτικά στην Σκλαβενίτης, και αποκτά άλλη δυναμική.

Η Σκλαβενίτης αναζητούσε εδώ και καιρό διάφορες λύσεις για τη συνέχιση λειτουργίας της «Κρόνος», μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Βερούκα (Bazaar).

Υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης μιλώντας στο mononews.gr είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πουλήσει την πατρινή αλυσίδα, και να την κρατήσει στον έλεγχό της, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος είναι να παραμείνει ανοιχτή και να μην κλείσει.

Η αλυσίδα Κρόνος ιδρύθηκε το 1981 και είναι από τις παλαιότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Πάτρας. Σήμερα, αριθμεί 17 καταστήματα και ο τζίρος κυμαίνεται στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ.