Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου Ρίζου με την Έλσα! "Την βλέπεις αυτήν... θα γίνει η αυριανή γυναίκα μου!"

Ο Νίκος Ρίζος ήταν και θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου! Ο έρωτας του για την σύζυγό του αποτελεί πρότυπο αφού μόνο ο θάνατος κατάφερε να τους χωρίσει! Ο ίδιος είχε δηλώσει: "Την βλέπεις αυτήν την γυναίκα; Θα γίνει η αυριανή μου γυναίκα!'

Ηθοποιός ελληνικός κινηματογράφος

Ο Νίκος Ρίζος έχει χαρακτηριστεί ως το «ιερό τέρας» του ελληνικού κινηματογράφου. Ο χαρακτηρισμός, ίσως ξεκίνησε χάριν αστεϊσμού, λόγω του ύψους του ηθοποιού, που μόλις ξεπερνούσε το 1,50μ. Το ταλέντο του όμως κατά κοινή ομολογία, ήταν μεγάλο. Να σας θυμίσουμε: Ο διασημότερος «βλάκας» του κινηματογράφου ήταν δικηγόρος!

Ο Νίκος Ρίζος κατάφερε με τις ερμηνείες του να μετατρέψει το ύψος του σε ατού, μιας και πολλές φορές οι ρόλοι του ήταν βασισμένοι σε αυτό. Ακόμα και τίτλοι ταινιών το υπονοούσαν ή το έλεγαν ξεκάθαρα, «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «ο γίγας της Κυψέλης», «ένας κοντός θα μας σώσει», «ο νάνος και οι επτά χιονάτες». Η αίσθηση του χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός του, έγιναν η αιτία για να βρίσκει όλο και περισσότερους ρόλους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του. Ο ηθοποιός είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση και με τις γυναίκες και για αυτό είχε πολλές επιτυχίες. Όταν γνώρισε την ηθοποιό Έλσα Λαμπροπούλου, στη σχολή Ζουρούδη, εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της και αμέσως αποφάσισε να την παντρευτεί....

Ηθοποιός ελληνικός κινηματογράφος

Σε συνέντευξή του στον Θανάση Λάλα, περιέγραψε τη γνωριμία τους και την αντίδρασή του: «Τη γνώρισα στη Σχολή Ζουρούδη. Σπουδαίο ταλέντο, χορεύτρια και πάρα πολύ όμορφη κοπέλα… Όταν την πρωτοείδα, είπα στη γυναίκα του Φωτόπουλου: «Ρε Μαργαρίτα, τη βλέπεις αυτή την κοπέλα που μοιάζει με την Τζίλντα;». Είχε το μαλλί όπως το είχε η Ρίτα Χέιγουορθ… Λέω: «Αυτή θα είναι η αυριανή μου γυναίκα». «Αϊντε να χαθείς, ρε σαχλέ» μου λέει η Μαργαρίτα. «Δεν ντρέπεστε κι εσύ κι ο Γκιωνάκης…». Μέσα στην ίδια σεζόν πήγα και τη ζήτησα. Ερχότανε η μάνα της, την έφερνε και την έπαιρνε. Πιάνω λοιπόν τη μάνα της αποβραδίς και της λέω: «Πάμε να φάμε;». Πήγαμε, φάγαμε και εκεί της το ξεφούρνισα: «Θα παντρευτώ την κόρη σου!».

Οι γονείς της κοπέλας, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και σύντομα το ζευγάρι παντρεύτηκε. Η Έλσα πήρε το επίθετο του συζύγου της και με αυτό έγινε γνωστή στον κινηματογράφο, καθώς έπαιξε σε περίπου 30 ταινίες, πολλές από αυτές στο πλευρό του, ερμηνεύοντας σχεδόν πάντα δεύτερους ρόλους. Ο Νίκος και η Έλσα Ρίζου, απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο.

Ηθοποιός ελληνικός κινηματογράφος

Ο ηθοποιός λίγο πριν τον θάνατό του είχε αποκαλέσει τη σύζυγό του «κορωνίδα» ενώ είχε δηλώσει πως «η Έλσα ήταν ένα κομμάτι του». Στις 20 Απριλίου του 1999 ο Νίκος Ρίζος έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε από πνευμονικό οίδημα. Ήταν 74 ετών και ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στο κοινό που τον αγαπούσε. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του αγαπημένου της, η Έλσα Ρίζου δήλωσε πως ακόμα δεν το είχε ξεπεράσει.

Στα μάτια της, όπως είπε, ο άντρας της δεν ήταν ποτέ κοντός: «Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα, είναι πολύ νωπό για μένα να ξεπεράσω αυτόν τον άνθρωπο που αναπνέαμε μαζί 40 χρόνια. Μετά τον θάνατό του δεν μπορούσα να δω τις ταινίες που παίζαμε». Όταν γνωρίστηκαν, δεν τον ερωτεύτηκε αμέσως, αλλά όπως αποδείχτηκε τα συναισθήματά της ήταν έντονα και αληθινά: «Εγώ δεν τον ερωτεύτηκα, αγάπησα αμέσως όλα τα χαρίσματά του. Ποτέ δεν τον είδα κοντό. Ήταν τόσο ψηλός σε αισθήματα που το κάλυπτε. Εμπιστευόμουν τυφλά τον Νίκο».

Πηγή:Athensmagazinegr