Η σοκαριστική εξομολόγηση Ελληνίδας: «Έμεινα 12 ώρες θαμμένη στα συντρίμμια»

Πέρασαν 10 χρόνια από τον φονικό σεισμό στην πόλη Λ' Άκουιλα, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 289 ανθρώπους. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας. Η αδερφή του άτυχου Έλληνας, ωστόσο, υπήρξε πιο τυχερή, καθώς σώθηκε μετά από 12 ώρες θαμμένη στα συντρίμμια.

Σήμερα, η Διονυσία Κουφωλιά «παλεύει» να αφήσει πίσω της την στιγμή της κατάρρευσης του σπιτιού που έμενε αλλά και τις αναμνήσεις που την «σημάδεψαν» μένοντας κάτω από τα χαλάσματα για ώρες, χωρίς οξυγόνο και με σπασμένα αρκετά κόκκαλά της.

Η Διονυσία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα», όπου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

1-4.jpg

Ήταν μεσημέρι της 6ης Απριλίου του 2009 όταν ο Βασίλης Κουφωλιάς βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια της τετραώροφης πολυκατοικίας που διέμενε με την 24χρονη τότε αδερφή του, Διονυσία, έπειτα από το «χτύπημα» του φονικού σεισμού στη Λ' Ακουιλα

Από τα συντρίμμια απεγκλωβίζεται σοβαρά τραυματισμένη η αδερφή του, η οποία για μήνες περνούσε τις πόρτες των νοσοκομείων για την αποκατάσταση της υγείας της. Η τραγική είδηση κάνει γρήγορα το γύρο του κόσμου, προκαλώντας θλίψη στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

«Ήμουν 12 ώρες εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια. Δεν ένιωθα τα πόδια μου και φώναζα με όση δύναμη μου είχε απομείνει για να με ακούσει ο αδερφός μου και οι διασώστες», εξομολογήθηκε η Διονυσία στην Ελεονώρα Μελέτη.

«Επισκέπτομαι την πόλη κάθε χρόνο. Στο σημείο που χύθηκε τόσο αίμα και χάθηκαν τόσες ζωές, θεώρησαν σωστό να ξαναχτίσουν πολυκατοικία», πρόσθεσε.

«Επισκέπτομαι την πόλη κάθε χρόνο. Στο σημείο που χύθηκε τόσο αίμα και χάθηκαν τόσες ζωές, θεώρησαν σωστό να ξαναχτίσουν πολυκατοικία», πρόσθεσε.