Γερμανίδες κάνουν τόπλες λόγω καύσωνα και προκαλούν αντιδράσεις

O καύσωνας στην Ευρώπη συνεχίζεται και οι θερμοκρασίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι επιπτώσεις της ζέστης κάποιες φορές είναι ακόμα και... κοινωνικές.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Μόναχο όταν γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν ηλιοθεραπεία, γυμνόστηθες, στις όχθες του Ίσαρ.

Η επίπληξη που δέχτηκαν από μια ομάδα σεκιούριτι που βρισκόταν στην περιοχή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των ιδίων όσο και άλλων γυναικών που έσπευσαν να τις υπερασπιστούν. Σε μια κίνηση συμπαράστασης, έβγαλαν και εκείνες τις μπλούζες τους.

Όταν οι σεκιούριτι κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές, το ζήτημα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί ζήτησαν και εκείνοι με τη σειρά τους από τις γυναίκες να καλυφθούν. Η αντιπαράθεση έφτασε ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο και η διαμάχη ανάμεσα στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ξεκίνησε. Το «Πράσινο Κόμμα», αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται στους άνδρες να βγάζουν την μπλούζα τους και να απαγορεύεται η τόπλες εμφάνιση, στις γυναίκες.

Από την άλλη μεριά, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση επέμεινε στην αναγκαιότητα να είναι τελείως καλυμμένα τα στήθη και τα γεννητικά όργανα.

Να θυμίσουμε πως στη Γερμανία, είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, οι πολίτες να καταφεύγουν σε πισίνες, λίμνες και ποταμούς τις πολύ ζεστές ημέρες. Ο γυμνισμός επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, έξι εκ των οποίων βρίσκονται στο Μόναχο.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα σχόλια στα social media. Πολλοί μίλησαν για μια Γερμανία που δείχνει υπερβολική ανοχή σε τέτοια περιστατικά άλλοι δε διαμαρτύρονταν τονίζοντας πως οι Γερμανοί έχουν γίνει πολύ πουριτανοί, σε αυτό το ζήτημα.