Γάλλος κροίσος πίσω από την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι με περιουσία 33 δις ευρώ!

Γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας είναι ο 44χρονος χειριστής του σκάφους στο Πόρτο Χέλι, που την περασμένη Παρασκευή παρέσυρε και σκότωσε έναν 70χρονο και έναν 60χρονο, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι 60χρονη αδερφή τους.

Σύμφωνα με την Realnews, πρόκειται για τον Ιγκ Μουλιέζ απόγονο του Ζεράρ Μουλιέζ, ο οποίος τη δεκαετία του ’60 ίδρυσε την Auchan, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας.

Σήμερα, η οικογένεια Μουλιέζ θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας, μεταξύ άλλων, και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, καθώς και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Η περιουσία της οικογένειας φτάνει τα 33 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις της έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, στην κατάθεσή του ο Γάλλος υποστήριξε ότι η μικρή αλιευτική βάρκα που εμβόλισε με το ταχύπλοο δεν είχε τη φωτεινή σήμανση που προβλέπουν οι κανονισμοί για τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, φέρεται να κατέθεσε ότι, μόλις έγινε η πρόσκρουση, βούτηξε στη θάλασσα και έβγαλε ο ίδιος στον κοντινότερο μόλο την 60χρονη και τον έναν από τους δύο νεκρούς αδελφούς της.

Γνωρίζοντας ότι στη θάλασσα υπήρχε και άλλο άτομο, ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε κατά την ανάκρισή του ότι βούτηξε ξανά στο νερό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εντοπίσει και το τρίτο θύμα του δυστυχήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να αιτιολογήσει την εξαφάνισή του ο 44χρονος είπε πως, όταν βγήκε στη στεριά λιποθύμησε, και αφού συνήλθε μετά από ώρα περπάτησε μόνος του, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, μέχρι το Πόρτο Χέλι.

Ωστόσο, μία δεύτερη κατάθεση φέρεται να δίνει μία διαφορετική εκδοχή για το δυστύχημα. Η μοναδική μαρτυρία που έχει καταγραφεί από τις Αρχές ανήκει σε καπετάνιο σκάφους αναψυχής, που ήταν αγκυροβολημένο κοντά στον χώρο του δυστυχήματος. Με τη βοήθεια σωστικής λέμβου, ο καπετάνιος του γιοτ περισυνέλεξε τον δεύτερο από τους νεκρούς από τη θάλασσα.

Στον ανακριτή κατέθεσε ότι η αλιευτική βάρκα που επέβαιναν τα τρία αδέλφια είχε το περίβλεπτο φως. το οποίο προβλέπεται από τους κανονισμούς. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε καθόλου την αλιευτική βάρκα, με αποτέλεσμα να την εμβολίσει απευθείας, επισημαίνει το δημοσίευμα.