ΦΕΤΟΣ ΖΗΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ...ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Το Πάσχα στην Ύδρα είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο Πάσχα έχετε ζήσει στην Ελλάδα.Στην Ύδρα οι κάτοικοι της κρατάνε τις παραδόσεις, τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα και σίγουρα για κάθε επισκεύτη που βρίσκετε της μέρες του Πασχα στο νησί είναι εμπειρία βαθιά χαραγμένη στην ψυχή του.

Χωρις δεύτερη σκέψη η Ύδρα είναι ένα νησί πολύ κοντινό στην Αθήνα,ό,τι πρέπει για ολιγοήμερη απόδραση τις μέρες του Πάσχα.Η άνοιξη της ταιριάζει πολύ, πλημμυρισμένη από χρώματα κι αρώματα μας καλεί να ζήσουμε το Πάσχα εκεί.

Ένα μεγάλο ατού του νησιού είναι ό,τι δεν έχει αυτοκίνητα.Στον ανακηρυγμένο ως διατηρητέο οικισμό δεν επιτρέπεται η διέλευση αμαξιών,οπότε το νησί προσφέρεται για ήσιχους περιπάτους με τα πόδια,με ποδήλατο ή με τα γαιδουράκια του νησιού,ό,τι και να διαλέξετε είναι άκρως χαλαρωτικό.

Μεγάλος διαγωνισμός του ekdromi gr, 2 διανυκτερεύσεις σε πανέμορφα ξενοδοχεία!..εδώ!

Θαλασσινός επιτάφιος

epitafios

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στα Καμίνια της Ύδρας εκτυλίσσεται ένα από τα πιο όμορφα και τα πιο γραφικά έθιμα. Έίναι η περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα.Στο τέλος της περιφοράς  ο Επιτάφιος με μεγάλη Κατάνυξη μπαίνει στη θάλασσα μέχρι την μέση και ακουμπάνε τα πόδια του Επιταφίου στο νερό.Το έθιμο γίνετε ώστε να ευλογηθούν τα νερά και να φέρουν τύχη στους ναυτικούς.Η όλη αυτή εικόνα μαζί με τον κόσμο και τα σκάφη στην θάλασσα δείνουν στην βραδιά μία μαγεία.


Το βράδυ της Ανάστασης τα βαρελότα, οι κροτίδες και οι φωτοβολίδες φωτίζουν την νύχτα δημιουργόντας μία αίσθηση κατάνηξης.

Κερδίστε διαμονή σε πανεμορφα ξενοδοχεία από ekdromi.gr,εδώ

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ την Κυριακή του Πάσχα.Το πατροπαράδοτο έθιμο στην Ύδρα που προσφέρει ένα θέαμα φαντασμαγορικό.

Σίγουρα γι'αυτους τους λόγους και για πολλους άλλους το Πασχα στην Ύδρα θα σας μείνει αξέχαστο.