Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μετοχές

Η πανδημία φέρνει μεγάλες αλλαγές σε πολλές πτυχές της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας ακινήτων. Ο Βασίλης Μηλιώνης δηλώνει πως οι καταστάσεις στην παγκόσμια οικονομία επηρεάζουν τις μετοχές στην αγορά ακινήτων, το οποίο μπορεί να φανεί αρκετά καθαρά σε μερικές από τις κορυφαίες συναλλαγές μετοχών. Για παράδειγμα, το Real Estate Investment Trust (REIT) των Pebblebrook Hotels (NYSE: PEB) αυξάνεται σημαντικά κοντά στο 20% στις 5 Ιουνίου. Το Park Hotels & Resorts (NYSE: PK) είναι επίσης το ίδιο με περίπου 19% αύξηση.

Παρόλο που η μετοχή δείχνει μια πολλά υποσχόμενη αύξηση, στο τέλος, λόγω του COVID-19, ο ρυθμός αυτός μειώνεται. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα ήταν 20% ωστόσο, αυτό έμεινε στο 13,3%. Παρόλο που οι άνθρωποι το βλέπουν ως καλό, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο καλό. Ο αριθμός δεν πέφτει χαμηλότερος από την αρχική πρόγνωση. Ωστόσο, το 13,3% είναι ακόμα κακό. Αυτός ο αριθμός ατόμων που χάθηκαν σε αυτόν τον κλάδο δείχνει ότι κάτι έγινε λάθος και έχει κάποια επίδραση στις μετοχές ακινήτων και στην αγορά.

Το ερώτημα είναι, είναι καλή στιγμή να επενδύσετε σε μετοχές ακινήτων; Ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο υψηλής αξίας, το ακίνητο εξακολουθεί να θεωρείται ως μία από τις καλές επενδυτικές επιλογές. Σύμφωνα με τον κο Μηλιώνη, οι μετοχές είναι ακόμα εκεί. Και, υπάρχουν αρκετές από αυτές. Χρειάζεται μόνο μια απλή ώθηση ή έναν σημαντικό γεγονός που να μπορεί να ενισχύσει την συναλλαγή.

Το εμβόλιο COVID-19 ή το χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης είναι ένα από αυτά. Θα επαναφέρει την αγοραστική δύναμη της αγοράς. Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων σε αυτήν τη βιομηχανία και το μέλλον της θα αυξηθεί επίσης. Έτσι, η συναλλαγές στην αγορά θα αναθερμανθούν και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πούμε ότι η αγορά επιστρέφει στην κανονικότητα.

Όσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών ή τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, οι ειδικοί αναφέρουν πως σήμερα, το επιτόκιο υποθηκών έχει μειωθεί σε σχέση με τα σταθερά επιτόκια 2 ετών. Επιπλέον, οι τιμές έχουν μεγάλη πιθανότητα να μειωθούν ακόμη χαμηλότερα. Έτσι, όσοι το επιθυμούν είναι μια καλή ευκαιρία να επενδύσουν.

Φαίνεται άσχημο για τον ιδιοκτήτη που πρόκειται να πουλήσει το σπίτι του. Ωστόσο, ο Βασίλης Μηλιώνης αναφέρει ότι η πτώση της τιμής των ακινήτων δεν θα διαρκέσει πολύ. Ιστορικά, η αξία τους θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα και μελλοντικά μπορεί ακόμη και να αυξηθεί μόλις κινηθεί η αγορά.