Ελένη Τοπαλούδη: Σοκ από το βούλευμα που περιγράφει τη δολοφονία της! -Aνατριχιαστική η περιγραφή...

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δωδεκανήσου ο 20χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Έλληνας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου. Για τους δυο νεαρούς που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν την Ελένη Τοπαλούδη, ο αντιεισαγγελέας προτείνει να δικαστούν με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού, από δράστες που ενεργούσαν από κοινού.

Επίσης, με την ίδια εισήγηση πρότεινε την παράταση της προφυλάκισης των δυο κατηγορούμενων έως τις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της προσωρινής τους κράτησης έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που έλαβε υπόψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης και ειδικότερα τον μεθοδευμένο τρόπο δράσης των δυο κατηγορούμενων, την εμμονή τους με το θάνατο της άτυχης φοιτήτριας, τη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια των όσων έγιναν, το γεγονός πως επέλεξαν για το θύμα τους έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Έτσι, κρίθηκε πως αν αφεθούν ελεύθεροι ακόμη και υπό κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) είναι εξαιρετικά πιθανό να διαπράξουν ξανά ανάλογο έγκλημα.

Έτσι σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη

Στο βούλευμα περιγράφεται με σοκαριστικές λεπτομέρειες οι συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο η Ελένη Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρεται, σε χρόνο που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ακριβώς αλλά ανάμεσα στις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης, ο 20χρονος κατηγορούμενος (που είχε γνωρίσει την Ελένη Τοπαλούδη μια εβδομάδα πριν) και ο 21χρονος επίσης κατηγορούμενος είχαν προαποφασίσει να βιάσουν την άτυχη φοιτήτρια.

Πήγαν στο σπίτι της με αυτοκίνητο που ανήκε στον πατέρα του 21χρονου, την πήραν και την πήγαν σε εξοχικό της οικογένειας του Έλληνα κατηγορούμενου, στην περιοχή Πεύκων Λίνδου. Εκεί και παρά το γεγονός πως η Ελένη Τοπαλούδη αντιστάθηκε, τη βίασαν διαδοχικά. Για να κάμψουν την αντίσταση του θύματός του, της κρατούσαν το κεφάλι (σ.σ. σφίγγοντάς την στην τραχηλική χώρα, αναφέρει το βούλευμα), τη γρονθοκοπούσαν και την απειλούσαν με μαχαίρι.

«Εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη δέχτηκε τόσο ισχυρή γροθιά στο πρόσωπο (σ.σ. οι δυο κατηγορούμενοι ήταν γνώστες πολεμικών τεχνών) που ζαλίστηκε και στιγμιαία έχασε τις αισθήσεις της.

Όταν η 20χρονη συνήλθε, απείλησε τους δυο κατηγορούμενους πως θα τους κατήγγειλε στην αστυνομία και αυτό, σημειώνει το βούλευμα, τους εξόργισε. Τότε αποφάσισαν από κοινού, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, να τη σκοτώσουν για να μην τους καταγγείλει και αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Η δολοφονία

Με την Ελένη Τοπαλούδη εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση, οι δυο κατηγορούμενοι «αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου», κατάφεραν αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι του θύματός τους, με όπλο ένα σίδερο σιδερώματος, προκαλώντας στην 20χρονη αιμορραγία στον αριστερό κρόταφο, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στη βάση του κρανίου, καθολικό αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα.

Η μανία τους, όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ήταν τέτοια που ενώ είχαν χτυπήσει ανελέητα την Ελένη Τοπαλούδη στο κεφάλι, προσπάθησαν και να τη στραγγαλίσουν!

Στη συνέχεια κι ενώ η 20χρονη έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, οι δυο κατηγορούμενοι «σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό». Μετέφεραν την Ελένη Τοπαλούδη σχεδόν γυμνή (σ.σ. φορούσε μόνο τον στηθόδεσμό της αναφέρει το βούλευμα) στο αυτοκίνητο του πατέρα του 21χρονου, έχοντας αποφασίσει «να ολοκληρώσουν το κακούργημα της ανθρωποκτονίας».

Με το αυτοκίνητο τη μετέφεραν σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», μια περιοχή γνωστή σε ελάχιστους και κυρίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου, την οποία γνώριζε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Εκεί οι κατηγορούμενοι, «ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου», σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της φοιτήτριας που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και το έριξαν στη θάλασσα από ύψος περίπου 10 μέτρων!

Τα χτυπήματα που είχε δεχτεί νωρίτερα η Ελένη Τοπαλούδη (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της) έκαναν αδύνατο το ενδεχόμενο να κινηθεί και να επιπλεύσει. Μοιραία, η άτυχη κοπέλα πνίγηκε

Πηγή:makeleio.gr