Εξαφανισμένη η σύζυγος Βγενόπουλου: Τσέπωσε 60 εκατ. από την περιουσία και μην την είδατε…

Επτά ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του Ανδρέα Βγενοπουλου, Ρίτα Σουβατζόγλου ως μέτοχος του 50% (ίσως και περισσότερο) έδωσε την συγκατάθεση της να πουληθούν όλα τα πλοία της Bariba Corporation, η ίδια δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Πλέον μετά την πώληση των 7 πλοίων η ίδια όπως άλλωστε δικαιούται φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 60 έως 80 εκατ. δολάρια με δεδομένο ότι κατέχει το 50% των μετοχών (κατ άλλους έως και το 70%) της ναυτιλιακής του ίδρυσε ο Πέτρος Βέττας επιστήθιος φίλος του Βγενόπουλου. Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι η ίδια δεν έχει επικοινωνήσει με τα παιδιά του Βγενόπουλου.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις σχετικά με τις πωλήσεις πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικά έσοδα της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα μισά φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια της τελευταίας συζύγου του, Αρετής Σουβατζογλου.

Αν και επισήμως από την πλευρά της κ. Σουβατζόγλου (που τηρεί σιγήν ιχθύος) κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς: από τη στιγμή που η ίδια ήταν κληρονόμος και μέτοχος κατά 50% (ίσως και παραπάνω) των πλοίων, πρέπει να έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όχι κι άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η Αρετή Σουβατζόγλου ισχυριζόταν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη…

Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει μιλώντας στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου από προηγούμενες σχέσεις του, αναφερόμενη πιθανόν σε ένα βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το πρόστιμο αυτό όντως έχει επιβληθεί και το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την υπόθεση της πώλησης των πλοίων υπό το πρίσμα αυτό.