«Ανακυκλώστε» μια παλιά πόρτα σε μία vintage βιβλιοθήκη

Μετατρέψτε μια παλιά πόρτα… σε μια vintage βιβλιοθήκη και δώστε στύλ στον χώρο σας! Με ένα πριόνι και  μία μπογιά, και σύμμαχο κυρίως την φαντασία σας φτιάξτε ένα πεπαλαιωμένο έπιπλο που θα χαρίσει μια vintage πινελιά στο σπίτι σας. Στην συνέχεια θα δείτε τον τρόπο για να φτιάξετε μια diy κατασκευή που θα κινείται υπέρ της γνώσης.

Υλικά και Εργαλεία: μια παλιά πόρτα, γυαλόχαρτο, πριόνι, κόλλα ξύλου, βίδες και κατσαβίδι, μπογιά για ξύλο και πινέλο.

1ο Βήμα: Κόψτε με το πριόνι τα κομμάτια της πόρτας που βρίσκονται σε κορνίζα, οπότε έτσι θα δημιουργηθεί χώρος για τα ράφια.

2οΒήμα: Τρίψτε με το γυαλόχαρτο όλες τις γωνίες της πόρτας, έτσι ώστε, όχι μόνο να εξομαλύνετε τις ατέλειες του ξύλου, αλλά και να δώσετε ένα πιο παλιό ύφος στη βιβλιοθήκη σας.

3οΒήμα: Μετρήστε με μεζούρα την απόσταση ανάμεσα στον τοίχο και τα πέντε πάνελ. Με το πριόνι κόψτε τα ράφια ανάλογα με τις παραπάνω μετρήσεις, καθώς η πόρτα θα στερεωθεί με κλίση πάνω στον τοίχο.

4οΒήμα: Κολλήστε με κόλλα ειδική για ξύλο ή καρφώστε τα ράφια κάθετα στο σημείο της κορνίζας.


5οΒήμα: Βάψτε τη βιβλιοθήκη με το χρώμα που σας αρέσει και περάστε την με γυαλιστικό για ξύλινα έπιπλα.  Εάν θέλετε να της χαρίσετε μια πεπαλαιωμένη όψη, αφού την περάσετε με μπογιά ή βερνίκι, τρίψτε με δύναμη και σε διάφορα σημεία την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Για να πετύχετε την απόχρωση του «σπαστού» λευκού, αναμείξτε τη μπογιά με άσπρο χρώμα και πριν στεγνώσει εντελώς, περάστε την πόρτα με στεγνό πινέλο ή «σβήστε» την απόχρωση με ένα πανί.

6οΒήμα: Η βιβλιοθήκη  σας είναι έτοιμη για να γεμίσει βιβλία...και όχι μόνο!