Αυτή είναι η “επικίνδυνη” παραλία της Ελλάδας! Που βρίσκεται;

Σε ένα νησί-διαμάντι των Κυκλάδων, τη Μήλο, θα βρείτε μία από τις ομορφότερες παραλίεςτου νησιού αλλά και της Ελλάδος, όπου θα την λατρέψετε, αρκεί να φτάσετε μέχρι εκεί… διότι θεωρείται επικίνδυνη!

Η παραλία Τσιγκράδο δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια ή αυτοκίνητο αλλά με έναν αρκετά περιπετειώδη τρόπο… μια ξύλινη σκάλα!

Τσιγκράδο, Μήλος
Τσιγκράδο, Μήλος - σκάλα

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μικρό όρμο, με διάφανα νερά, με τους βράχους να σχηματίζουν ένα τρομερό τοπίο. Πραγματικά μια βουτιά σε αυτή τη παραλία θα σε αναζωογονήσει, μόνο που μέχρι να κολυμπήσεις θα έχουν φτάσει οι σφυγμοί σου 180. Οι λάτρεις της παραλίας, βέβαια, υποστηρίζουν ότι δεν είναι τόσο δύσκολο το εγχείρημα και ότι ο τόπος σε ανταμείβει.

Τσιγκράδο, Μήλος - παραλία
Τσιγκράδο, Μήλος - πινακίδα

Μια πινακίδα στη κορυφή προειδοποιεί ότι αν θέλετε να κατεβείτε στην παραλία, θα το κάνετε με δική σας ευθύνη. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά απότομο βράχο, τον οποίο κατεβαίνετε από μία ξύλινη σκάλα που κρέμεται μόνο με ένα σχοινί. Βέβαια όσοι δεν είναι τόσο τολμηροί, προτιμούν τη θαλάσσια οδό και νοικιάζουν σκάφος για να την προσεγγίσουν.

Δείτε πως γίνεται η κατάβαση στην παραλία, μέσα από το παρακάτω βίντεο: