6 Ιδέες για να δώσεις στο σπίτι σου μοντέρνο στυλ

Σε έχει κουράσει το σπίτι σου; Θες μία ανανέωση, να μπει ένας μοντέρνος αέρας στον χώρο σου,αλλά δεν ξέρεις πως να το κάνεις!..Δεν είναι καθόλου δύσκολο,ούτε πολυέξοδο,χρειάζετε απλά έπνευση και διάθεση για δημιουργία.Εδώ σου δίνω κάποια βασικά βήματα για να σου ιντριγκάρω την επνευσή σου...και ξεκίνα να δημιουργείς...

Το μοντέρνο σπίτι λατρεύει τις ταπετσαρίες τοίχων

Ακόμα και ένας τοίχος μπορεί να κάνει την διφορά στον χώρο σου.Καλυψέ τον με μία ταπετσαρία με μεγάλα μοτίβα και στο χρώμα που σ'άρέσει.Αυτο είναι αρκετό για να μεταμορφώσει το σπίτι σου.Ακόμα και αν δεν θές να "ξεφορτωθείς" τα παλιά σου έπιπλα, μπορείς να τροποποιήσεις τον καναπέ σου για να έχει μια ποιό μοντέρνα διάθεση.

Το μοντέρνο σπίτι απαιτεί και τα αντίστοιχα υφάσματα!

Αν θες ο χώρο σου να αποπνέει ένα μοντέρνο στυλ, μην ξεχάσεις τα υφάσματα! Άλλαξε τις κουρτίνες,τα μαξιλάρια,τα ριχτάρια. Τα υφάσματα που θα χρησιμοποίσεις θα πρέπει, όχι απαραίτητα να είναι ακριβά αλλά να φαίνονται προσεγμένα.Είναι ωραίο να επιλέξεις αποχρώσεις σε μίνιμαλ τόνους που θα αναδείξουν καλύτερα το αποτέλεσμα που θες να δώσεις.

Δώσε ζωή στους τοίχους με τα κατάλληλα έργα τέχνης

Ένα μοντέρνο σπίτι, σίγουρα θα πρέπει να έχει πίνακες σε μοντέρνο στύλ βέβαια στους τοίχους του,όχι μόνο στο σαλόνι αλλα σε όλα τα δωμάτια.Άν το μπάνιο σας δεν έχει πλακάκια,είναι π.χ.τσιμεντοκονία τότε ένας πίνακας σε μοντέρνο στυλ ακόμα και με έντονα χρώματα θα έκανε την διαφορά στον χώρο.Γενικά διαλέξτε ό,τι πίνακα σας αρέσει,αλλά προσεξτε να ταιριάζει στο στύλ και τα χρώματα που έχει ο χώρος για να δένουν αρμονικά με το σύνολο.

Βασικό στοιχείο ο φωτισμός

Κατα την διάρκεια της ημέρας οένας μοντέρνος χώρος θα πρέπει να έχει διάχυτο φως,είτε από τα παράθυρα,αλλα ακόμα και τα έπιπλα στον χώρο και τα υφάσματα θα πρέπει να αντανακλούν φώς και όχι να σκοτεινιάζουν τον χώρο.Το βράδυ πρέπει να δώσουμε έμφαση σε φωτιστικά δαπέδου που θα 'ναι διάσπαρτα στον χώρο και με μοντέρνα διάθεση,και να βάλουμε σε κάποια σημεία κρυφό φωτισμό.

Η μόδα αγαπάει τα βιβλία

Αν σου αρέσει το διάβασμα και έχεις αρκετά βιβλία και περιοδικά στο σπίτι σου ήρθε ο καιρός να τα οργανώσεις και να τα αναδίξεις ,δίνοντας έτσι στον χώρο σου μία ακόμα πινελιά μοντέρνου στύλ.Φτιάξε μία γωνιά με ράφια ακόμα και πάνω απο τον καναπέ σου και τοποθέτησε τα βιβλία σου και ό,τι περιοδικό θες να κρατήσεις,μπορείς να τοποθετήσεις και κάποια βιβλία πάνω σε ένα τραπεζάκι ή ακόμα και στο πάτωμα.